Cuptorul De Laborator

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Se recomanda utilizarea pieselor din fonta, otel sau bronz si nu din materiale galvanizate intrucat piesele galvanizate degaja un fum toxic atunci cand sunt incalzite.

Se realizeaza o gaura in camera de amestec. Pentru siguranta diametrul gaurii initiale se realizeaza cu un burghiu cu diametrul mai mic decat diametrul teoretic al gaurii, diametrul gaurii putand fi majorat in timpul testelor in functie de marimea si stabilitatea flacarii si cantitatea de caldura ce se doreste a fi obtinuta.

Fig. 1. Piesele necesare construirii arzatorului. Fig. 2. Realizarea camerei de amestec.

Pasul urmator consta in realizarea a doua gauri in camera de amestec pentru a se putea monta perpendicular pe peretii acesteia doua alimentatoare unul pentru combustibil si celalalt pentru oxigen (fig. 2). Acestea vor fi montate diametral opus in partea cu diametrul mai mare a camerei de amestec. Inainte de realizarea gaurilor filetate de pe suprafata camerei de amestec va indepartat excesul de material pentru a se obtine doua suprafete plate necesara obtinerii unei bune etanseitati intre peretele camerei de amestec si cele doua alimentatoare.

Dupa realizarea suprafetelor plane cu un punctator se puncteaza centrul viitoarei gaurii filetate cat mai aproape de extremitatea partii cu diametrul mai mare a camerei de amestec, se realizeaza gaurile cu ajutorul unui burghiu iar gaurile astfel obtinute se fileteaza utilizand un tarod.

Fig. 3. Realizarea gaurilor ce regleaza dimensiunile camerei de amestec. Fig. 4. Filetarea gaurilor ce regleaza dimensiunile camerei de amestec.

Odata ce a fost terminata executarea celor doua gauri filetate diametral opuse se fixeaza in aceste gauri doua dispozitive de reglaj a cantitatilor de aer (oxigen) si gaz combustibil.

Acest arzator pentru a functiona trebuie dotat cu un stabilizator al flacarii. Acest stabilizator se realizeaza prin marirea, pe jumatate din lungime, cu 4 mm a diametrului interior al unei tevi cu diametrul initial de 40 mm fixata la celalalt capat prin sudura pe o teava.

Fig. 5. Confectionarea stabilizatorului flacarii. Fig. 6. Modelarea stabilizatorului flacarii.

Se asambleaza partile componente ale arzatorului fara a utiliza pentru etansare substante inflamabile cum ar fi lacul, vopseaua sau banda de teflon (fig. 8).

Fig. 7. Realizarea mecanismului de reglare a dimensiunilor camerei de amestec. Fig. 8. Asamblarea componentelor arzatorului.

Testul de functionare, controlul arderii

Pentru obtinerea unor randamente de ardere optime si pentru protejarea mediului ambiant se recomanda efectuarea controlului si reglajului arderii cu instrumente corespunzatoare. Trebuie avute in vedere urmatoarele valori fundamentale:

CO2 arata cantitatea de aer in exces prezenta in procesul de ardere. Marind cantitatea de aer, concentratia de CO2 scade, iar daca diminuam aerul pentru ardere, valoarea CO2 creste. Valorile acceptabile sunt 8,5-10% GAZ METAN, 11-12% GAZE LICHEFIATE B/P.

CO indica existenta gazelor nearse; prezenta CO arata nu numai scaderea randamentului arderii dar este si periculos, fiind toxic. El indica o ardere proasta, care se manifesta in general in cazul cand aerul este insuficient. Valoare maxima admisa: CO = 0,1% volumetric.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cuptorul De Laborator
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
17 pagini
Imagini extrase:
17 imagini
Nr cuvinte:
4 827 cuvinte
Nr caractere:
25 188 caractere
Marime:
2.46MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Chimie
Tag-uri:
randament, cuptor
Predat:
la liceu
Sus!