Cauciuc Regenerat

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Cauciucul regenerat rezulta prin transformarea produselor uzate din cauciuc, ca anvelope si camere de aer, in materiale cu plasticitate buna, care se pot apoi prelucra. Totodata se mai utilizeaza si alte tipuri de materiale: a) materiale textile sub forma de tesaturi, fire, fibre, tricotaje, care pot fi din bumbac, matase artificiala sau fibre sintetice; ele constituie elementul de rezistenta principal pentru curele de transmise, benzi transportatoare, tuburi de cauciuc, articole de imbracaminte etc.

b) materiale metalice sub forma de pulberi, fibre sau cabluri metalice etc., folosite pentru confectionarea diferitelor tipuri de furtunuri, benzi transportatoare, bandaje, garniture etc.

Diversele tipuri de cauciuc regenerat, obtinute din deseuri de articole tehnice incaltaminte, anvelope si camere de, tesaturi cauciucate, furtunurile sunt caracterizate din punctual de vedere calitativ si de anumite proprietati superioare: plasticitate buna, rezistenta la rupere, densitate potrivita aspect exterior placut, grad de omogenitate adecvata. In tara noastra exista o sectie de obtinere a cauciucului regenerat la S. C Artego S. A Targu Jiu, destinata valorificarii deseurilor proprii rezultate in procesele tehnologice de fabricare a articolelor tehnice si a deseurilor de cauciuc achizitionate de la alte firme. Deseurile utilizate la obtinerea cauciucului regenerat sunt deseuri din anvelope de cauciuc cu insertie metalica, textile, melcii (banda de rulare a anvelopei), sapa (pudreta de granulatii mari rezultata in urma operatiilor de desapare a anvelopelor si care sunt aprovizionate de la alte firme) si deseuri interne rezultate din sectiile de fabricatie sub forma: margini si capete de banda cu insertie textile, cauciuc recuperate din benzile cu card de otel uzate dupa smulgerea insertiei de cablu de otel, margini de placa tehnica rezultata din finisare, bavuri si produse neconforme din garniture presate, amestecuri prevulcanizate din sectia dozare.

Produsul obtinut se prezinta sub forma de baloti de foi netede, obtinuti prin rafinare, cu grosinea de maxim 0, 2mm. Rezistenta la rupere este de minim 40kgf/cm patrati, iar alungirea la rupere este de minim 220%. Cauciucul regenerat obtinut se utilizeaza la fabricarea amestecurilor de cauciuc, inlocuind partial cauciucul sintetic.

...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cauciuc Regenerat
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
1 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
331 cuvinte
Nr caractere:
2 022 caractere
Marime:
9.44KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Chimie
Tag-uri:
cauciuc, compusi
Predat:
la gimnaziu
Sus!