Agloporit

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Agloporit se numeste un material artificial poros obtinut prin tratarea termica materialelor silicatice prin metoda de aglomerare.

Agloporit se foloseste in calitate de material de umplutura pentru betoane usoare si betoane silicatice.

Se deosebesc doua tipuri de materiale de agloporit pietris si nisip. In dependenta de dimensiunile granulelor se deosebesc trei fractii de pietris: 5 10, 10 20 si 20 40 mm. Granulele nisipului au dimensiunea mai mica de 5 mm. Marci materialelor de agloporita se deosebesc prin greutatea in gramada.

[33 pag. 12] Pentru producerea agloporitului se folosesc materiale argiloase si adaose. Din materiale cu continutul 7 10% Al2O3 se poate de obtinut numai agloporit greu de marci 500 700, din argile cu continutul 10 14% Al2O3 cu numar de plasticitate 14 17, - agloporit usor cu greutatea in gramada 350 500 kg/m3. argilele cu capacitatea de expandarea inalta nu sunt bune. In calitate de materia prima pot fi folosite si materiale care contin carbune, care sunt rebut in procesul de dobindirea carbunelui. Carbune se adauga in cantitate de 10 15% de la greutatea argilei uscate.

In sihta agloporitului se adauga pina la 20% fractiilor mici de agloporitinsuficient ars. el se obtine prin macinarea conglomeratului. Aschii lemnoase se adauga in cantitatea de 2 3%. Arzind la temperaturi relativ joase ele contribuie la aprinderea mai rapida a sihtei.

Proces de aglomerare se intensifica la adaugarea pina la 20 % varului stins. Actionarea lui la temperaturi inalte cu carbon se petrece cu degajarea oxidului de carbon si hidrogenului, care intensifica procesul de aglomerare.

Operatii principale in procesul tehnologic de producerea agloporitului sunt: pregatirea adaoselor, pregatirea sihtei, conglomerarea ei, racirea conglomeratului, macinarea, sortarea si depozitarea agloporitului. 1, 7, 15-amestecatoare cu doua valturi; 2-ciur vibrant; 3, 6-buncar cu alimentator farfurie; 4-valturi dezintegratoare; 5-alimentator; 8-filtru pentru apa; 9-amestecator; 11-devizator; 12-alimentator; 13-masina de aglomerare; 14-concasor cu valturi dintate; 16-masina de sortare ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Agloporit
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
421 cuvinte
Nr caractere:
2 591 caractere
Marime:
17.76KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Chimie
Tag-uri:
material, substante
Predat:
la liceu
Sus!