Polimeri Biodegradabili

Cuprins referat:

Introducere
Parte experimentala. Materiale
Amestecarea reactiva. Metode de caracterizare
Rezultate si discutii
Rezultatele spectroscopiei 13C NMR si 1H NMR
Omogenitate, tranzitii de relaxare
Stabilitatea termica
Comportament mecanic
Concluzii

Extras din referat:

Amidonul termoplastic poate reprezenta un material ideal pentru impachetarea articolelor de unica folosinta, provenind dintr-o resursa regenerabila si fiind biodegradabil.

Pentru a extinde utilizarea practica a produselor bazate pe amidon, modificarea acestuia este esentiala, esterificarea fiind o metoda foarte importanta de modificare.

Esterificarea directa pare a fi cea mai simpla cale, desi degradarea lanturilor de amidon este inevitabila, rezultand in performante mecanice inferioare ale produsului final.

Alte metode includ amestecarea amidonului topit cu polimeri sintetici, precum poli(etilen-co-vinil-acetat) si polietilen cu functionalitate de anhidrida.

Scopul lucrarii este modificarea amidonului termoplastic prin amestecarea reactiva cu polimeri care contin grupari functionale care pot reactiona cu gruparile OH din amidon in timpul procedurii de amestecare; in acest scop au fost alesi poli(vinil acetat) (PVAC) si poli(vinil acetat-co-butil-acrilat) ambii polimeri sunt considerati biodegradabili, iar formarea gruparilor OH ar spori biodegradabilitatea.

Experimentele s-au facut in prezenta carbonatului de sodiu, acetatului de zinc si butoxidului de titan(IV); carbonatul de sodiu a fost ales ca promotor in gelatinizarea amidonului. Amestecurile au fost testate pentru structura chimica folosind spectroscopia 13C NMR si 1H NMR, pentru rezistenta mecanica si stabilitate termica folosind analiza termogravimetrica TGA iar pentru tranzitii de relaxare folosindu-se DSC.

S-a folosit amidon cu continut de 25% amiloza cu pH=5-6.

Raportul componentilor a fost ales astfel incat gruparile OH din unitatea repetitiva a amidonului sa fie trans-esterificate de polimer.

Gelatinizarea amidonului are loc la 80°C.

Prin prepararea amestecului la aceasta temperatura rezulta formarea unui gel omogen, care apoi este uscat la 60°C in etuva.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Polimeri Biodegradabili.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Marime:
1.18MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Chimie Organică
Predat:
la facultate
Materie:
Chimie Organică
Sus!