Previzualizare referat:

Extras din referat:

Tehnologiile primare actuale pe plan mondial de conversie a energiei conţinută în biomasă sunt următoarele: arderea directă ; gazeificarea; piroliza; fermentaţia biologică. Gazeificarea ofera o flexibilitate deosebita cu privire, atat la materiile prime biomasice folosite, cat si la utilizarile ulterioare de generare de energie. Au fost dezvoltate diferite tipuri de gazogene ce utilizeaza biomasa drept materie prima ce pot fi clasificate in patru categorii principale:in strat fix cu circulatie ascendenta; in strat fix cu circulatie descendenta; in strat fluidizat;in strat fluidizat circulant.

Diferenta intre aceste procedee se bazeaza pe mijloacele acestora de sustinere a biomasei in interiorul reactorului, de directia de curgere atat a biomasei, cat si a agentului de oxidare si de modul in care caldura este transmisa in reactor. Lucrarea prezinta aspecte generale ale procesului de gazeificare; descrierea principalelor tipuri de biomasa; utilizarea biomasei in procesul de gazeificare; definirea solutiei tehnice privind o instalatie de gazeificare a unor tipuri de deseuri agricole. Soluţia tehnică aleasa constă din aplicarea procedeului de gazeificare în strat fix in contracurent.

Acest procedeu se caracterizează prin circulaţia in contracurent a materialului cu gazul de gazogen. Acest gaz intra in categoria gazelor sarace este utilizabil pentru producere de agent termic, aer cald, apa calda menajera. O astfel de instalatie s-ar constitui intr-o adaptare a activităţilor desfăşurate in domeniile agricol si al echipamentelor termice la cerintele si exigentele pietei - reciclarea unor deseuri agricole prin intermediul unei instalatii de producere a unui combustibil, gazul de gazogen, ieftin si curat, utilizabil in scopuri termice, fara impact asupra mediului.

pirol C4H5N

Prin urmare prezentul material prezinta informatiile tehnico stiintifice legate de stadiul realizarii unei instalatii pentru valorificarea unor deseuri agricole. Piroliza se găseşte în prezent într-o fază de dezvoltare foarte apropiată de cea comercială, însă cu observaţia că este foarte propice pentru conversia biomasei cu un conţinut ridicat de cenuşă. Tehnologia cea mai adecvată pentru piroliză acestor tipuri de biomasă este aceea a patului fluidizat circulant, iar avantajul major al acestei tehnologii foarte avansate este acela că bio-gudronul rezultat poate fi foarte uşor stocat, transportat şi prelucrat chimic ulterior pentru a se extrage diverse componente petroliere. Tot din acest motiv se pot constitui şi rezervoare pentru momente de vârf în exploatarea instalaţiilor de ardere clasice. Utilizarea la scară redusă a acestor instalaţii însă, nu poate fi luată în consideraţie în acest moment din cauza costurilor foarte ridicate.

Pirolul se acilează sub acţiunea anhidridei acetice în prezenţa catalizatorilor cu formarea 2-acetilderivaţilor. De exemplu, tiofenul la acilare cu anhidrida acetică conduce la 2-acetiltiofen.

Observații:

Pirol - referat

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Pirol.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
16 pagini
Imagini extrase:
16 imagini
Nr cuvinte:
2 788 cuvinte
Nr caractere:
17 272 caractere
Marime:
1.51MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Chimie Organică
Predat:
la facultate
Materie:
Chimie Organică
Sus!