Gerlach - biografie

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Walter Gerlach (8/1/1889-08/10/1979) a fost fizician german care a co- descoperit cuantificarea de spin intr-un camp magnetic, cunoscut sub numele de efectul Stern-Gerlach.

Educatie

Gerlach a fost nascut in Biebrich, Hessen-Nassau.

A studiat la Universitatea din Tubingen din 1908, si a primit doctoratul in 1912.Subiectul tezei sale de doctorat a fost axat pe fenomenul de masurare a radiatiilor. Dupa ce a obtinut doctoratul, el a continuat ca asistent a lui Paschen la aceeasi universitate. Gerlach si -a completat abilitarea la Tubingen in 1916.

Cariera

De la 1915 la 1918, in timpul razboiului, Gerlach a facut serviciul militar in armata germana. El a lucrat la telegrafie fara fir, la Jena, sub comanda lui Max Wien. El a servit, de asemenea, in Artilerie- sub comanda lui Rudolf Ladenburg.

Gerlach a devenit conferentiar universitar la Universitatea din Tubingen in 1916. Un an mai tarziu, el a devenit conferentiar universitar la Universitatea Georg-August din Gottingen Din 1919 pina in 1920, el a fost seful laboratorului de fizica de la Farbenfabriken Elberfeld, anterior Bayer-Werke In 1920, el a devenit asistent si lector la Universitatea Johann Wolfgang Goethe din Frankfurt am Main. In anul urmator, el a luat o pozitie extraordinara ca profesor la Frankfurt. Acesta a fost in noiembrie 1921 , cand el si Otto Stern au descoperit cuantificare de spin intr-un camp magnetic, cunoscut sub numele de efect Stern-Gerlach

In 1925, Gerlach a devenit un profesor la Universitatea din Tubingen, succesorul lui Friedrich Paschen. In 1929, el a devenit profesor la Universitatea Ludwig Maximilians din Munchen, succesorul lui Wilhelm Wien. El a detinut aceasta functie pana in luna mai 1945, cand a fost arestat de catre fortele armate americane si britanice Din 1937 pana in 1945, Gerlach a fost membru al consiliului de supraveghere al Societatii Kaiser-Wilhelm (KWG). Dupa 1946, el a continuat sa fie un functionar influent in organizarea Societatii Max-Planck dupa al Doilea Razboi Mondial.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Gerlach - biografie.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 019 cuvinte
Nr caractere:
5 451 caractere
Marime:
14.13KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Chimie Generală
Tag-uri:
Gerlach - biografie, doctor
Predat:
la facultate
Materie:
Chimie Generală
Sus!