Filtre cu Elemente Verticale

Extras din referat:

Filtre cu saci

Filtrele din această categorie sunt constituite din mai multe elemente filtrante verticale, paralele şi legate între ele printr-o conductă pentru colectarea filtratului.

Elementele filtrante sunt constuite în forme variate, dar au in comun:

-sacul sau pânza filtrantă care îmbracă site, rame, lanţuri etc.

-ţeava găurită pentru aspirarea filtratului din interiorul pânzei filtrante.

Filtrul cu saci este cel mai simplu filtru cu elemente verticale. El este uşor de improvizat din elemente ca cele schiţate în fig. 15.18.

Elementul filtrant din fig. 15.18a este construit dintr-o teavă cu găuri echidistante între care atârnă lanţuri de lungime egală.

Totul este îmbrăcat într-un sac de formă corespunzătoare, plată. Elementul filtrant din fig15.18b este construit dintr-o ramă de ţeavă găurită având, între laturile orizontale, şipci verticale echidistante.

Rama este îmbrăcată în sacul filtrant, ţeava ramei este legată la conducta colectoare de filtrate.

Mai multe astfel de elemente filtrante legate în paralel la o ţeavă colectoare comună formează un bloc filtrant.

Blocul de elemente filtrante este suspendat cu ajutorul unui scripete de o traversă, astfel încât să se poată deplasa atât în lungul traversei cât şi vertical.

Pentru filtrare, blocul este afundat în cuvă cu suspensia de filtrat. Se creează o depresiune prin conducta colectoare, aspirând astfel suspensia prin elementele filtrante. Precipitatul se depune pe pânza filtrantă a elementelor, iar filtratul este colectat, prin conducta colectoare, în rezervorul pentru filtrate.

După terminarea filtrării, sau când viteza de filtrare a devenit prea mică, blocul filtrant este trecut într-un alt recipient care conţine apă de spălare. Spălarea se face în acelaşi mod ca şi filtrarea, dar apa de spălare se colecteaza într-un alt rezervor.

După spălare, blocul filtrant este adus într-un al treilea recipient gol, unde, cu ajutorul aerului comprimat, suflat prin conducta colectoare sau prin stropire exterioară, se desprinde precipitatul depus pe pânza elementelor filtrante. Blocul filtrant este apoi curăţat şi pregătit pentru o nouă filtrare.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Filtre cu Elemente Verticale.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Marime:
302.40KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Chimie Generală
Predat:
la facultate
Materie:
Chimie Generală
Sus!