Controlul calității produselor vegetale

Extras din referat:

Rezumat

Continutul de Br si I din proteinele concentrate din zer (WPC) , hidrolizate (WPH ) si izolate (WPI) au fost evaluate combinand digestia prin combustie indusa de microunde (MIC) cu determinarea cu spectometru de inductie cuplata cu plasma ( ICP - MS ).

Digestia MIC a permis descompunerea a 500 mg proba utilizand dilutia cu NH4OH ( 25 mmol L^(-1) ) pentru absorbtia analitilor , asigurand compatibilitatea cu determinarea ICP - MS. Acuratetea a fost evaluata folosind lapte praf cu referinte de material certificate si cu bune referinte pentru Br si I ( 102 %, respectiv 05 % ). Limita de cuantificare pentru Br si I obtinuta de ICP - MS este intre 7 si 281 ori mai mica in comparatie cu dterminarea cromatografica. Iodul ar putea fi marit in proteinele din zer pana la 70 % care este limita tolerabila stabilita , astfel fiind necesar sa se monitorizeze consumul de proteine din zer. Pe de alta parte ,Br este acceptabil in dozele zilnice.

Fractiunea de zer din lapte poate fi considerata principalul produs din branza si productia de cazeina si o proteina cu valoare mare nutritionala care a fost larg folosita in alimentatie si industria farmaceutica. Zerul contine doar concentratii diluate de proteine si au fost utilizate mai multe procese industriale pentru a obtine produse bogate in proteine, cum ar fi concentratele de proteine din zer ( WPC ) , proteine din zer izolate (WPI ) si hidrolizantele enzimatice din proteine din lapte ( WPH) .

In functie de tipul procesului ( exemplu : nanofiltrare, filtrare pe gel, membrana de separare ) , precum si compozitia laptelui, pot fi de asteptat variatii in compozitia proteinelor. Cu toate acestea , informatiile limitate cu privire la cantitatea de Br si I in proteine din zer pot fi gasite in ciuda importantei pentru sanatatea omului a acestor elemente . Iodul este un element esential de crestere, dezvoltare si un component important pentru hormonii tiroidieni, iar reactii adverse au aparut doar in cazul ingerarii excesive. Bromul nu este un element esential si este utilizat in industria farmaceutica , produse de dizinfectie si este asociat cu tuburarile endocrine. Prin urmare, determinarea Br si I este importanta pentru asigurarea calitatii produselor alimentare si ingestia in siguranta a acestora.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Controlul calitatii produselor vegetale.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Marime:
808.34KB (arhivat)
Publicat de:
Silvian Popa
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Chimie Generală
Tag-uri:
produse vegetale, calitate
Predat:
la facultate
Specializare:
chimie alimentara
Materie:
Chimie Generală
An de studiu:
IV
Sus!