Biohidrogenul

Previzualizare referat:

Extras din referat:

„Biohidrogen 2002’’ arata ca atentia internationala in campul producerii biohidrogenului prin fermentatie la intuneric din deseuri biologice si apa reziduala, sunt in rapida crestere.

In prezent, Olanda este liderul cercetarii in aplicatiile bacteriilor termofile in producerea H2, in proiecte sprijinite de organizatii guvernamentale CIT si de UE.

Materiile prime vizate includ deseuri biologice (reziduuri din procesarea cartofilor, fractiuni de deseurile solide ale oraselor, hartie in forma semisolida),dar in aceeasi masura si culturi de plante energetice ca Miscanthus si sorgul dulce.

Biomasa poate fi utilizată ca resursă pentru producerea biocombustibililor, iar creşterea utilizării acestora va avea ca efect modificări la nivelul biomasei utilizate ca materie primă, dar şi la nivelul tehnologiilor de transformare a acesteia.

Biomasa înglobează orice material regenerabil de natură organică, cuprinzând vegetalele terestre (culturi agricole de uz alimentar, pomi şi culturi destinate producerii de energie, plante industriale, nutreţuri) şi acvatice (algele, ierburile de mare), precum şi ansamblul de deşeuri şi reziduuri organice din agricultură, piscicultură, silvicultură, deşeuri municipale şi alte deşeuri.

Biohidrogenul

Este o energie promiţătoare pentru viitor.Poate fi derivata dintr-o varietate de surse de energie şi utilizata în loc de combustibil cu un grad ridicat de eficienţă.

În toată lumea, necesarul de energie este in creştere exponenţială, rezervele de combustibili fosili sunt în descreştere, iar arderea combustibililor fosili determină, din cauza emisiilor de CO2 , efecte negative asupra mediului.

Biohidrogenul este un combustibil curat, fără emisii de CO2 şi care poate fi utilizat în pilele de combustie pentru generarea energiei electrice. De asemenea, hidrogenul are o capacitate mare de energie, estimată la cca. 122 kJ/g.

PROPRIETATILE PRODUSULUI FINIT.

Greutatea specifica este de 0.09g/l, de 14.4 ori mai usor decat aerul.

În prezent, hidrogenul se foloseşte, în principal, drept combustibil pentru rachete, avioane cu reacţie, motoare cu ardere internă, pile de combustie şi centrale nucleare de fuziune, ca materie primă în diferite procese de fabricaţie, ca agent de răcire, ca material sintetic şi în sudură.

Hidrogenul, spre deosebire de combustibilii conventionali, prezinta avantaje ecologice deoarece arderea hidrogenului in motoare cu combustie interna sau turbine de gaze produce emisii neglijabile de noxe.

Daca este folosit in baterii celulare de joasa temperatura emisiile pot fi reduse la zero.

In procesul de generare a energiei din hidrogen si aer sau oxigen singurul produs de reactie este apa distilata.

In baterii celulare de temperatura inalta, emisiile sunt de o suta de ori mai mici decat in termocentrale conventionale.

Biohidrogenul poate stoca energie la fel cum stocheaza produsele petroliere energia.

Biohidrogenul se condenseaza la -252.77°C iar greutatea specifica a hidrogenului lichefiat este de 71 g/L, ceea ce ii confera cea mai mare densitate de energie pe unitatea de masa intre toti combustibilii si purtatorii de energie: 1 kg de hidrogen contine la fel de multa energie ca si 2.1 kg de gaze naturale sau 2.8 kg petrol.

Densitatea de energie pe unitatea de volum a hidrogenului lichefiat este un sfert din cea a petrolului si o treime din cea a gazelor naturale.

Scade emisiile de monoxid de azot fata de gazele naturale sau de petrol.

Puterea calorica e scăzuta utilizând un mare surplus de aer.

In bateriile celulare de temperatura inalta, emisiile sunt de o suta de ori mai mici decat in termocentrale conventionale.

Pe teava de esapament nu iese decat apa.

Nu exista zgomot si vibratii ca la motorul cu ardere interna.

Motoarele electrice au randament mai bun, deci se reduce si consumul de energie.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Biohidrogenul.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8.5/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
1 593 cuvinte
Nr caractere:
9 860 caractere
Marime:
15.64KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Chimie Generală
Predat:
la facultate
Materie:
Chimie Generală
Sus!