Utilizările NaOH și ale Ca(OH)2

Extras din referat:

Saponificarea grăsimilor și uleiurilor este cel mai răspandit proces. Prin această metodă grăsimile și uleiurile sunt incălzite și reacționează cu o bază lichidă , dând astfel săpun și apă (săpun pur) plus glicerină.

O altă metodă este neutralizarea acizilor grași cu baze, grăsimile și uleiurile se hidrolizează. Apoi, acizii grași sunt purificați prin distilare, și apoi neutralizați cu o bază , rezultând apă si săpun (săpun pur).

Când baza este hidroxid de natriu (NaOH) , se formează săpun de sodiu. Săpunurile de sodiu sunt sapunuri “tari”.

Sticla este un corp solid, amorf, obținut prin topirea unui amestec de nisip, sodă calcinată sau caustică, calcar si alte materii prime; prin răcirea amestecului topit acesta devine rigid prin creşterea treptată a vâscozității.

O celuloză mai puțin pură se obține din lemn, stuf sau paie. Această celuloză este amestecată cu diferiți componenți necelulozici, care trebuie îndepărtați. Separarea se poate face cu ajutorul unor reactivi acizi sau bazici care dizolvă materialul necelulozic, eliberând cea mai mare parte a materialului celulozic util. Printre reactivii folosiți este amestecul de sulfat de sodiu si hidroxid de sodiu (în procedeul sulfat). Celuloza rezultată este supusă albirii și servește la fabricarea hârtiei sau la chimizare.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Utilizarile NaOH si ale Ca(OH)2.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
26 pagini
Marime:
1.57MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Chimie Anorganică
Predat:
la facultate
Materie:
Chimie Anorganică
Profesorului:
Neagu Gheorghita
Sus!