Studierea Microsoft Acces

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Scopul lucrării:Studierea principiilor generale de lucru în Microsoft Acces.

1 PARTEA TEORETICĂ

1.1 Noţiuni generale

Microsoft Access este aplicaţia de management al bazelor de date pusă la dispoziţie de suita Microsoft Office.Spre deosebire de Excel,Access ne permite să stocăm şi să administrăm volume mari de date organizate în unităţi numite înregistrări.O bază de date Access constă din următoarele obiecte:

- Tabele – conţin toate înregistrările

- Interogări – localizează înregistrări specifice

- Formulare – afişează înregistrările din tabele, una cîte una

- Rapoarte – tipăresc loturi de înregistrări

- Pagini de acces la date – pun la dispoziţie date prin intermediul paginilor Web

- Macrocomenzi – acţiuni automate uzuale

- Module – stochează declaraţii şi proceduri Visual Basic,care ne permit să scriem programe pentru bazele de date,astfel încât acestea să poată interacţiona cu alt software.

Utilitarele de asistenţă din aplicaţia Access asigură un proces simplu,pas cu pas,de configurare a tabelelor,formularelor,paginilor de acces la date,rapoartelor şi interogărilor.Bază de date (BD) reprezintă o colecţie de date integrată, anume structurată şi dotată cu o descriere a structurii şi a relaţiilor dintre date.

1.2 Crearea şi accesarea unei baze de date

După cum am mai menţionat,elementele principale ale unei baze de date sunt tabelele.Dar o bază de date poate conţine şi alte elemente care se creează pe baza tabelelor (interogări, formulare, rapoarte etc.). Aceste elemente, împreună cu tabelele, formează aşa-numitele clase de obiecte ale bazei de date.

Pentru a crea o bază de date nouă, în zona Open a ferestrei reprezentate în figura 1.1 alegem opţiunea Create a new file,iar în caseta urmatoare alegem opţiunea Blank Database.Putem, de asemenea, utiliza comenzile de creare/accesare a bazelor de date din meniul File.

Fig. 1.1 Fereastra Microsoft Acces

Pentru a deschide o bază de date existentă în zona Open a ferestrei reprezentate în figura 1.1 executăm un click pe denumirea uneia din bazele de date utilizate recent sau selectăm opţiunea More pentru a accesa o bază de date amplasată pe un dispozitiv de memorie auxiliară.În caseta de dialog care apare indicăm numele bazei de date (de ex., BIBL) şi localizarea ei (discul, dosarul).Obţinem o fereastră în care sunt disponibile cele 7 clase de obiecte Access.

Fig. 1.2 Fereastra cu clasele de obiecte Access

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studierea Microsoft Acces.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
1 893 cuvinte
Nr caractere:
9 486 caractere
Marime:
327.46KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Calculatoare
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!