Previzualizare referat:

Extras din referat:

Sistemul ERP (Enterprise Resource Planning) este instrumentul software care faciliteaza integrarea tuturor informatiilor dintr-o organizatie intr-o platforma unica. Scopul ERP este sa asigure transparenta datelor in cadrul unei organizatii si sa faciliteze accesul la orice tip de informatie utila in desfasurarea activitatii.

Un ERP este un sistem software complexa multi-modulara care integreaza procesele economice ale intreprinderii cu scopul optimizarii si cresterii eficientei acestora. Din punctul de vedere al functionalitatilor, un software ERP acopera urmatoarele domenii de interes ale unei afaceri: planificarea productiei, gestiunea achizitiilor, gestiunea stocurilor, interactiunea cu furnizorii, gestiunea relatiilor cu clientii, urmarirea comenzilor, gestiunea financiara, gestiunea resurselor umane. Pornind de la premisa ca intregul este mai mult decat suma partilor, un ERP realizeaza integrarea si sincronizarea functiunilor intreprinderii. Este un excelent mijloc de integrare si ordonare a informatiei, fluidizand schimbul de date intre departamente.

Schimbarile tot mai rapide din mediul de afaceri si cresterea in complexitate a activitatilor din cadrul unei companii necesita o adaptare permanenta, intr-un ritm alert, care adeseori pune la incercare capacitatile de efort si analiza ale factorului uman.

Sistemele ERP (Enterprise Resource Planning) au fost create ca solutie la aceste provocari, fiind capabile sa proceseze un volum foarte mare de date si informatii agregate in scopul optimizarii si eficientizarii proceselor.

Microsoft Dynamics NAV este solutia de tip ERP marca inregistrata Microsoft ce permite administrarea unitara a tuturor resurselor unei companii medii sau in dezvoltare pentru consolidarea punctelor forte si utilizarea eficienta a timpului si resurselor. In prezent exista peste 1,25 milioane de utilizatori de Microsoft Dynamics NAV, in peste 70.000 de companii beneficiare din peste 150 de tari. Solutiile Microsoft Dynamics NAV sunt dedicate companiilor mijlocii si in crestere, filialelor companiilor multinationale, cu o pozitie importanta pe piata si care doresc sa-si creasca avantajul competitiv.

Microsoft Dynamics NAV (cunoscut si ca Navision) este un software de gestiune integrat, destinat intreprinderilor mici si mijlocii, ce ofera o solutie de management al afacerii puternica, eficienta din punct de vedere al costurilor si flexibila. Este un produs care se va integra rapid in procesele companiei Dumneavoastra, cu un grad inalt de personalizare, ce se va adapta imediat la tiparul unic al afacerii Dumneavoastra. Microsoft Dynamics NAV va pune la dispozitie Dvs. si angajatilor Dvs. functionalitati relevante pentru sectorul de piata pe care actionati, concepute sa raspunda chiar si celor mai specializate verticale si organizatii.

Fiind un produs caracterizat de un inalt grad de adaptabilitate la cerintele clientului si simplitate de utilizare, cu Microsoft Dynamics NAV puteti adauga cu usurinta functionalitati, add-on-uri, dezvoltari proprii.

Fata de alte solutii existente pe piata, Microsoft Dynamics NAV are cateva avantaje competitive foarte importante:

- Inca de la inceput, a fost proiectata avand in centru necesitatile segmentului companiilor medii si in crestere

- Este foarte flexibila: poate fi modelata cu usurinta pentru a satisface orice tip de necesitati

- Beneficiaza de planuri de dezvoltare publicate de catre Microsoft - "roadmap" pana in 2013

- Ofera un bun suport pentru managementul schimbarii pentru ca permite implementarea in mai multi pasi

- Are un timp de implementare mult redus in comparatie cu solutiile similare si de tier superior de pe piata

- Ofera un raport calitate pret optim, protejeaza investitia si permite esalonarea ei pentru ca beneficiarul nu plateste decat ceea ce utilizeaza la un moment dat, avand optiunea de a adauga treptat functionalitati suplimentare

- Este foarte scalabila deoarece permite extinderea cu usurinta a sistemului atat ca functionalitati cat si ca numar de utilizatori

- Este deschisa si colaborativa pentru ca ofera posibilitati multiple de lucru cu terte aplicatii

Navision se distinge prin multitudinea de functionalitati, integrand in versiunile standard elemente avansate cum ar fi: activitati de relatii cu clientii, optimizarea productiei si logisticii de gestiune, gestiunea contabila si financiara, raportari..

Pentru ca cifrele urmatoare vorbesc de la sine despre avantajele unei solutii ERP :

- reducerea stocurilor - 18%

- reducerea costurilor cu materiale - 5%

- reducerea costurilor aditionale/salarii - 8%

- cresterea vanzarilor si a satisfactiei clientilor - 12%

- imbunatatirea controlului financiar contabil - 16%

Productia este cel mai important proces in lantul valorii intr-o companie producatoare, iar calitatea si competitivitatea pe piata a produselor rezultate din procesul de productie este esentiala. Pentru indeplinirea acestor deziderate este esentiala eficienta sistemului informatic de gestiune a activitatii

Clasamentul Accounting Software Advisor (ASA) situa recent Navision printre primele 10 aplicatii de gestiune financiara din lume , fiind apreciata in special pentru modulele de stocuri si proiecte. EWIR, partener Microsoft Business Solutions, a implementat aceasta solutie in Romania la clienti precum BASF, Novar Electric, Agip, SodexhoPass, Alois Dallmayr, GfK, Kromberg & Schubert, Stihl, FibrexNylon s.a.

Sistemul ERP implementat de EWIR, cunoscut in toata lumea (136.000 de solutii instalate in peste 90 de tari - septembrie 2002) sub numele de Navision, apartine companiei Microsoft din iunie 2002, cand Microsoft a preluat firma daneza Navision contra unei sume de aproximativ 1,48 miliarde Euro. EWIR este o companie mixta romano-franceza de dezvoltare de software, infiintata in anul 1991.Pana in prezent a dezvoltat rapoarte specifice mediului economic si legislativ din Romania, dar si produse de gestiune de

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Soft EAI.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
885 cuvinte
Nr caractere:
5 271 caractere
Marime:
61.09KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Calculatoare
Tag-uri:
soft, computer
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!