Sistem Informatic de Gestiune a Absolvenților unei Universități

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

Introducere 3
Aplicaţii similare 4
Descrierea aplicației 7
Schema bloc 8
Interfața grafică 9
Bibliografie 10

Extras din referat:

Introducere

Un sistem informatic este un sistem care permite introducerea de date prin procedee manuale sau prin culegere automată de către sistem, stocarea acestora, prelucrarea lor și extragerea informației (rezultatelor) sub diverse forme.

Componentele sistemului informatic sunt: calculatoarele, programele, rețelele de calculatoare și utilizatorii. Exemple: cartea de telefoane a unui anumit operator, repertoriul de legi inclusiv funcția lor activă și pasivă, bănci de date medicale, sistemele de colectare și analiză a datelor furnizate de un telescop și multe, multe altele.

În ceea ce privește structura lor, multe sisteme informatice folosesc într-o măsură mai mică sau mai mare redundanța pentru a mări fiabilitatea, așa de ex. prin dublarea discurilor dure (HDD), astfel încât defectarea eventuală a unuia să nu conducă la pierderea totală a datelor (conceptul RAID).

Programele cu care pot fi realizate sistemele informatice sunt de exemplu: serverul web Apache, modulul php, baza de date mysql.

Calculul numeric sau analiză numerică reprezintă studiul algoritmelor de calcul pentru problemele de matematică continue, spre deosebire de cele discrete.

Sistemele de calcul numeric sunt sisteme de prelucrare a informației numerice alcătuit din două subsisteme principale: subsistemul echipamentelor, denumit în limba engleză „hardware” și subsistemul programelor și structurilor de date exprimat în limba engleză prin cuvântul „software”.

Sistemele de gestiune a bazelor de date (în limba engleză "database management system" - SGDB) reprezintă totalitatea programelor utilizate pentru crearea, interogarea și întreținerea unei baze de date. Include două categorii de module: module care sunt comune cu cele ale sistemelor de operare ale calculatoarelor și module cu funcții specifice bazei de date. Subsistemele monitor conțin programele de control al perifericelor și sistemul de gestiune a fișierelor. Subsistemele externe sunt alcătuite din procesorul de definiție și programul de administrare. Alături de acestea există programe de descriere a bazei de date și cereri de prelucrare.Între utilizator și sistem există două interfețe: definirea bazei de date și utilizarea bazei de date. Definirea unei baze de date se execută sub controlul procesorului de definiție (PD), capabil să prelucreze programe de descriere, formulate folosind limbaje specializate cunoscute sub denumirea de limbaje de definiție a datelor (LDD).

Aplicaţii similare

O posibilă aplicaţie este cea folosită de către Universitatea Babeş Vodă din Cluj a cărei structură este prezentată în următoarea imagine:

Această aplicație prezintă atât avantaje cât si dezavantaje.

Ca avantaje putem enumera următoarele:

- Meniul aplicatiei este unul variat oferind posibilitatea accesarii unui set mare de informații;

- Se folosește o interfață grafică user-friendly pentru a realiza o prezentare a universității și a absolvenților acesteia.

Dezavantajul principal ar consta în faptul că apar anumite probleme în momentul în care utilizatorul dorește să se autentifice pentru a avea aces la informații.

Un alt dezavantaj ar putea fi reprezentat de catre interfața grafică în sensul că aceasta nu este atractivă față de client, acest fapt impunând anumite îmbunătățiri asupra acesteia.

Observații:

Universitatea Ștefan cel Mare

Facultatea de Inginerie Electrică și Știință a Calculatoarelor

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sistem Informatic de Gestiune a Absolventilor unei Universitati.docx
  • Sistem Informatic de Gestiune a Absolventilor unei Universitati.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc, docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
2 fisiere
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
40 imagini
Nr cuvinte:
4 553 cuvinte
Nr caractere:
23 587 caractere
Marime:
2.11MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Calculatoare
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Profesorului:
Cerlincă Tudor
Sus!