Rețeaua ISDN

Previzualizare referat:

Extras din referat:

1. INTRODUCERE

ISDN-ul constituie suportul penru teleserviciile asigurate între terminalele de tip: telefon, telez, telefaz, facsimil, videotez, telez. Accesul la sistemul de servicii este controlat de calculator central prin MENU, care poate fi folosit de utilizator pentru selecţia serviciului. Utilizatorul transmite şi recepţionează date la şi de la calculator într-o manieră interactivă.

Apariţia sistemelor de comunicaţie şi de transmisiuni digitale au deschis perspective considerabile pentru telecomunicaţii şi informatică, deoarece acestea pot realiza transfer rapid rapid şi sigur de informaţii diverse ( voce, date, texte, imagine ), răspunzând astfel cerinţrlor clienţilor pentru diversificarea serviciilor cu asigurarea unei calităţi deosebite pentru acestea.

În prezent este unanim acceptat că reţeaua de telecomunicaţii evoluează spre ISDN, în prima fază pentru servicii de bandă îngustă cu perspective de evoluţie spre serviciile de bandă largă. Complezitatea problemie implică respectarea unor reguli precise relativ la realizarea de echipamente noi şi de asemenea a strategiei de rezolvare. Există în prezent numeroase intreprinderi şi instituţii care dispun sau solicită centrale PABX şi reţele locale care asigură servicii diverse ( transmisii de date, voce, text, imagini ). Aceste echipamente pot fi folosite optim pentru comunicaşie la mare distanţă numai în mşsura în care administraţia de telecomunicţii asigură digitalizarea reţelei de telecomunicaţii şi deci accesul la canale digitale de 64 Kbit/s. Evoluţia spre o reţea digitală cu integrarea serviciilor are ca efect încurajarea producţiei şi a vânzărilor de PABX şi a reţelelor de calculatoare.

Dezvoltarea ISDN are ca efect accesul direct al abonaţilor la serviciile oferite de aceasta şi implicit o creştere sensibilă a pieţei de terminale de telecomunicaţii. Evoluţia înregistrată în calculatoare şi utilizarea pe scară largă a calculatoarelor personale a condus la crearea de echipamente care să permită conectarea calculatorului personal la reţeaua de telecomunicaţii pentru realizarea de comunicaţii de tip telex, telecopie ( fax ) sau pentru comunicaţii de date ( ex. Acces la baza de date, comunicaţii între calculatoare, poştă electronică ).

În acelaşi timp creşte traficul şi se diversifică serviciile, ceea ce conduce la creşterea veniturilor pentru administraţia de telecomunicaţii. Deschiderea spre ISDN este posibilă dacă se asigură: digitalizarea comutaţiei şi transmisiei, sincronizarea reţelei, introducerea unităţilor de racordare numerică, semnalizări cu conţinut bogat de informaţii de semnalizare.

Digitalizarea comutaţiei şi transmisiei se realizează prin introducerea de sisteme de comutaţie digitale în centrale internaţionale, interurbane şi locale, asigurând interconectarea între acestea prin sisteme de transmisiuni digitale. Se asigură de asemenea transmisie digitală între centrele de comutaţie locale şi PABX, permiţând acestora acces direct la canale de 64 Kbit/s.

Sincronizarea reţelei digitale trebuie să respecte recomandările pentru a realiza o transmisie corectă a informaţiilor prin liniile digitale, prin evitarea pierderilor sau dublării de elemente binare ale semnalului transmis. Accesul direct al abonaţilor la ISDN este realizat prin unităţi de linii digitale de abonat ( concentratoare digitale ), care pot fi echipate cu interfeţe analogice de abonat pentru terminale clasice telefonice, sau cu interfeţe digitale de abonat care pot oferi abonaţilor acces de bază sau acces primar la ISDN.

Introducerea unui sistem de semnalizare permite realizarea unor căi distincte de semnalizare, separate de căi de comunicaţie între utilizatori, astfel că este posibil să crească conţinutul informaţiilor de semnalizare între comutatoarele reţelei. Prima etapă în dezvoltarea ISDN va fi pentru serviciile de bandă îngustă prin folosirea de canale temporale de 64 Kbit/s. Etapa următoare aparţine ISDN de bandă largă care va permite realizarea de viteze de transmisie care corespunde unor debite în linie de 155 Mbit/s, 2448 Mbit/s, corespunzătoarele standarde de transmisiuni de bandă largă.

Observații:

UNIVERSITATEA TEHNICĂ A MOLDOVEI

FACULTATEA DE RADIOELECTRONICĂ ŞI TELECOMUNICAŢII

CATEDRA SISTEME OPTOELECTRONICE

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Reteaua ISDN.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
23 pagini
Imagini extrase:
23 imagini
Nr cuvinte:
4 988 cuvinte
Nr caractere:
26 975 caractere
Marime:
1.27MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Calculatoare
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Profesorului:
Volontir Cristina
Sus!