Realizarea unei oferte competitive în mediul concurențial

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Website de prezentare

Website-ul de prezentare este cea mai des utilizată formă de comunicare a informaţiilor specifice unei entităţi pe internet. Motivaţia construirii unui website este aceea de a informa utililizatorii interesaţi. Domeniul educaţional necesită o componentă puternică de informare a tinerilor studenţi, consolidată după necesităţile proprii de informare, astfel încât la nivel superior se impune construirea unor domenii/site-uri în sprijinul comunicări “Universitate – Student”. Un site este realizat în scopul de a oferi informaţii relevante despre activitatea didactică şi ştiinţifică a universităţilor, precum a altor activităţi socio-culturale, destinate studenţilor cu precădere. Practic, un site reprezintă o carte de vizită pentru orice universitate. Avantajele realizării unui website de prezentare sunt numeroase, existenţa acestuia reflectă seriozitate şi profesionalism1, precum şi o extindere ideală a oricărei forme de promovare2, costurile de realizare şi întreţinere fiind extrem de scăzute, iar uşurinţa şi viteza, cu care informaţiile furnizate devin accesibile publicului, asigură un interes constant pentru utilizator. Website-ul de prezentare reprezintă o componentă vitală a prezenţei online. În contextul actual de dezvoltare şi aliniere la standardele internaţionale, multe universităţi aleg să investească în acest tip de comunicare şi informare, pentru a-şi prezenta online produsele educaţionale şi/sau serviciile alocate domeniului.

Elementele de conţinut aferente unui site, sunt după cum urmează :

• Descrierea activităţii universităţii

• Pachetele educaţionale oferite (produse şi/sau servicii),

• Galerie de imagini/clipuri cu campusul universitar, bibliotecă, cantină, sală de sport, sală de conferinţe, etc.

• Modalităţi de contact (adresă, numere de telefon, adresă de email, plus un formular de contact online)

2. Website-ul unei universităţi

Cum se realizează un site web:

Analizarea unui site web este primul si cel mai important pas, in procesul de proiectare a site-ului web. Este nevoie de răspuns la întrebări mai multe despre site-ul care va fi creat. Acesta vă oferă un plan de urmat, atunci când se proiectează site-dumneavoastră.

Răspundeţi la următoarele şase întrebări despre site-ul dumneavoastră pentru dezvoltarea şi îmbunătăţirea resurselor de comunicare şi informare online. Resurse pentru a vă ajuta în planificarea site-ului dumneavoastră

1 - De ce aţi crea acest site? - Care sunt obiectivele pentru care doriţi să realizaţi un site?

2 - Cine este publicul dvs. ţinta? - Care este publicul ţintă vizat?

3 - De ce tip de site aveţi nevoie? -Ce tipuri de informaţii doriţi să furnizaţi?

4 - Cum puteţi comunica eficient? - Ce tipuri de comunicare cu utilizatorii doriţi să abordaţi?

5 - De ce informaţii aveţi nevoie? - Ce modalitaţi de acces permiteţi în sprijinul utilizării infromaţiilor postate?

6 - Ce fel de conţinut va fi inclus? - Care este sursa de colectare a informaţiilor grafice în vederea prezentării site-ului?

Pentru proiectarea unui site e nevoie să raspunzi la câteva dintre întrebarile următoare:

De ce aţi crea acest site?

Răspunsul este foarte important. Aceasta va determina conţinutul, proiectarea şi dezvoltarea de pagini. Nu este nevoie să ştim unele informaţii interesante pe care doriţi să le împartăşiţ?

Un alt mod de a gândi cu privire la această întrebare este ceea ce este scopul acestui site? Este pentru a distra, instrui, informa, convinge, vinde sau prezenta? Răspunsul vă va oferi cu direcţie şi să se concentreze în timp ce designul site-ului şi ajută să dezvolte tema.

Cine este publicul tău ţintă?

Ce tip de vizitatori nu vreau să atrag pe site? Care sunt caracteristicile demografice ale publicului? Ceea ce va fi in funcţie de vârstă, sex şi educaţie? Vor cauta site-ul pentru că are interes special, nu acelaşi tip de lucruri sau sunt în căutarea de informaţii specifice.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Realizarea unei Oferte Competitive in Mediul Concurential.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
3 124 cuvinte
Nr caractere:
16 882 caractere
Marime:
44.21KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Calculatoare
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!