Protocolul Xdsl

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Tehnologia DSL (Digital Subscriber Line) este o tehnologie de transmisie pe media de cabluri de cupru, care aduce informatia in banda larga la statiile de lucru cu ajutorul sistemului telefonic. Clasa de protocoale xDSL este se refera generic la mai multe protocoale de tip DSL cum ar fi ADSL, HDSL, RADSL, SDSL etc. Conexiunea DSL ofera teoretic 8. 448 Megabits pe secunda, dar de cele mai multe ori conexiunile individuale ofera o viteza incepand de la 512 Kbps si pana la 1544 Mbps download si 128 Kbps upload.

Deoarece tehnologia DSL ofera o crestere dramatica de viteza in comparatie cu alte tehnologii, puterea reala a serviciilor bazate pe tehnologie DSL consta in oportunitati conduse de aplicatii multimedia necesare utilizatorilor actuali ai retelei.

Unul din cele mai importante avantaje ale tehnologiei DSL este acela ca permite providerilor de retea Network Service Provider (NSP) si utilizatorilor deserviti avantaj deplin al infrastructurii existente. Protocoalele de nivel 2 si 3 OSI (cum ar fi Frame Relay, ATM si IP) si serviciile fiabile de retea au devenit de incredere. Suportand tipuri multiple de servicii pe o singura platforma ofera o importanta protectie a investitiilor. Tehnologia DSL include ambele servicii bayate pe pachete si cellule ca si ATM, Frame Relay si IP, cat si servicii canalizate sincron.

Urmatoarea generatie, arhitectura DSLAM care suporta servicii multiple, tehnologie si transport, asigura ca investitiile in infrastructura existenta raman protejate. DSL poate suporta servicii comerciale avansate ca si DSL de foarte mare viteza (VDSL) si noi variatii descoperiri si bineinteles tehnologii ca si ISDN (IDSL). Cum am mentionat mai sus, produsele DSL aduc multe noi facilitati la infrastructura existenta de fire de cupru, cel mai des utilizata pentru serviciile vocale.

Pentru o mai buna antelegere a tehnologiei xDSL, trebuie revazuta structura existenta a retelei telefonice.

Reteaua telefonica actuala reprezinta o investitie uriasa de capital, care a avut loc pe parcursul aproximativ al unui secol. In timp retelele telefonice au suferit numeroase modernizari si modificari ale infrastructurii pentru a profita de avantajele avansarii tehnologiei transmisiilor si comunicatiilor. In particular facilitati de transmisie prin fibra optica sunt prezente aproape in fiecare infrastructura a companiilor telefonice din intreaga lume.

Ca rezultat exista capabilitati de servicii de inalta capacitate intre companiile telefonice.

Totusi situatia este foarte diferita daca privim accesul local la reteaua care conecteaza utilizatorii la infrastructura retelei companiei.

Orice discutii despre cresterea vitezei serviciilor de date trebuie sa inceapa cu o examinare a topologiei, a serviciilor existente si a retelei fizice.

De acasa sau de la serviciu suntem interconectati prin mmedia din fire de cupru (UTP) la distribuitor Main Distribution Frame (MDF). MDF reprezinta punctual central in care se intalnesc toate conexiunile ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Protocolul Xdsl
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
2 932 cuvinte
Nr caractere:
15 491 caractere
Marime:
76.64KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Calculatoare
Tag-uri:
protocol, computer
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!