Proiectarea Programelor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In faza proiectarii softului de aplicatii trebuie sa se urmareasca atingerea unor performante, cum sunt : functionare corecta, sa respecte semnificatiile de realizare, sa fie sigur, mentenebil, usor de folosit, usor de implementat si testat, sa foloseasca eficient resursele sistemului informatic, sa respecte planificarile calendaristice si bugetare, sa fie usor adaptabil diverselor medii de operare si programare.

Pentru atingerea performantelor susmentionate s-au adoptat diverse metode de proiectare a programelor. Acestora li se pot adauga si metoda orientate spre date, promovata indeosebi in Europa de un trio international, format din Jean-Dominique Warnier, Michael Jackson si Ken Orr. Metodologia lor considera ca softul performant trebuie sa aiba la baza structurarea datelor, ceea ce presupune ca structura softului trebuie sa reflecte intocmai sau sa se apropie de structura datelor organizatiei prin iesirile programelor. In aceste conditii, elementul central il constituie iesirile sistemului, care reprezinta, de fapt, punctual de plecare in proiectarea softului.

Proiectul structurat pe date implica o serie de transformari ale structurii datelor de iesire/intrare in structura programelor. Deoarece instructiunile programelor se descriu direct din structura datelor, metoda se numeste proiectare structurata de date. In literatura, este foarte cunoscuta diagrama Warnier-Orr pentru modelarea structurii datelor si proiectarea programelor prin metodologia de proiectare structurata de date, mai putin utilizata in practica.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proiectarea Programelor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
5/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
688 cuvinte
Nr caractere:
4 479 caractere
Marime:
8.77KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Calculatoare
Tag-uri:
programe, soft
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!