Peripheral Component Interconnect Express

Extras din referat:

PCI Express(Peripheral Component Interconnect Express)

Abreviere oficiala ca PCIe este un card standard de expansiune pentru computer proiectata pentru inlocuirea vechile bus-uri PCI si AGP. PCIe are numereoase imbunatatiri peste bus-urile mai sus mentionate

PCI Express (PCI-E sau PCIe) a fost creat pentru a satisface nevoile crescute de lătime de bandă nu doar ale plăcilor video ci si ale altor tipuri de periferice cum ar fi plăcile Gigabit Ethernet si controllerele RAID.

O deosebire importantă fată de PCI este faptul că PCI-E nu este propriu-zis o magistrală din moment ce conectează doar două dispozitive. Spre deosebire de PCI, unde toate sloturile PCI standard de pe placa de bază sunt conectate la aceeasi magistrală si deci împart aceeasi cale fizică de transmitere a datelor, la PCI-E există o cale fizică distinctă de transmitere a datelor între fiecare slot PCI-E si chipset-ul plăcii de bază.

Astfel traficul efectuat de un dispozitiv PCI-E nu consumă din lătimea de bandă disponibilă celorlalte dispozitive PCI-E.

Constatăm cum în lumea calculatoarelor paralelismul a tot câstigat teren în ultimele decenii si astfel, urmând tendinta firească de paralelizare a transferului datelor, de “lărgire” a căilor de comunicatie, ne-am astepta ca PCI-E să stie să transfere chiar mai mult de 64 biti simultan. Eroare maximă. Comunicatia pe PCI-Express este serială. Adică bit cu bit.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Peripheral Component Interconnect Express.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Marime:
323.45KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Calculatoare
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!