Obiectul Math în javascript

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Pentru calculele matematice, JavaScript incapsuleaza o serie de constante si proceduri matematice intr-o singura entitate: obiectul Math.

Acesta difera destul de mult fata de alte obiecte esentiale. In primul rand, puteti efectua calculele aritmetice elemtentare (adunarea, scaderea, inmultirea si impartirea) in exteriorul unui obiect Math, astfel ca, daca nu aveti nevoie in mod regulat de functii matematice avansate, este posibil sa folositi foarte rar obiectul.

In al doilea rand, desi puteti crea instante ale obictelor String, Array si Date folosind new, lucrati cu o instanta esentiala a obiectului Math.

Calitatea aceasta a sa corespunde obiectului navigator, de exemplu, care nu este creat din mers. De aceea, obiectul Math este numit obiect static.

Proprietatile obiectului Math nu sunt de fapt nimic altceva decat o lista de constante matematice obisnuite. Urmatorul tabel prezinta atat proprietatile, cat si metodele obiectului.

Desi aproape toate proprietatile JavaScript sunt scrise cu litere mici, sau prin litere mari in combinatie cu litere mici, toate aceste proprietati ale obiectului Math sunt scrise cu litere mari. Aceste proprietati si metode sunt compatibile cu browserele Microsoft Internet Explorer 3 si Netscape Navigator 2, precum si versiunile lor ulterioare, dar cu unele exceptii, datorita faptului ca, in fuctie de valoarea data metodei, pot aparea cazuri de nedeterminare a valorii fuctiilor trigonometrice. Acest fapt este tratat de fiecare browser in mod diferit, astfel Internet Explorer nu va mai rula scriptul si va afisa o avertizare si un mesaj de eroare, pe cand alte browsere pur si simplu nu vor executa scriptul, sau acesta va intoarce rezultate bizare. O functie foarte importanta atunci cand se intentioneaza folosirea obiectului Math de mai multe ori intr-un script este whit. Aceasta permite omiterea prefixului Math.

pentru orice apelare a obiectului.

} Obiectul Math este de fapt o librarie cu functii organizata ca un obiect.

Este folosit pentru a stoca metodele ce executa diferite functii matematice. Aproape toate metodele lui Math sunt metode de clasa si intorc o valoare. Cateva exemple ale aplicarii obiectului Math: rezultat = Math.

abs (-23) // rezultat = 23 rezultat = Math.

ceil (12. 01) // rezultat = 13 rezultat = Math.

exp (3) // rezultat = 9. 42. rezultat = Math.

floor (8. 78) // rezultat = 8 rezultat = Math.

log (Math. exp (3)) // rezultat = 3 rezultat = Math.

max (5, 3) // rezultat = 5 rezultat = Math.

min (5, 3) // rezultat = 3 rezultat = Math.

pow (5, 3) // rezultat = 125 rezultat = Math.

round (5. 3) // rezultat = 5 rezultat = Math.

sqrt (25) // rezultat = 5 ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Obiectul Math In Javascript
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
594 cuvinte
Nr caractere:
3 952 caractere
Marime:
10.54KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Calculatoare
Tag-uri:
javascript, programare
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!