Metode de Comprimare a Imaginilor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Abstract Lucrarea de fata prezinta principalele metode de comprimare a fisiere-lor care contin imagini.Sunt prezentate avantajele si dezavantajele acestora.In fi-nal, este realizat un exemplu , care initial utilizeaza o imagine necomprimata in format BMP si care apoi a fost trecuta prin cele patru formate , pentru o mai buna intelegere a termenilor "lossless", compresie sau calitatea imaginii.

1 Introducere

Pentru a comprima imagini exista mai multe metode: comprimare cu pierderi si com-primare fara pierderi.O metoda simpla pentru comprimarea unei imagini este de a elimina unele parti din continutul imaginii, si anume cele care afecteaza intr-o mai mica masura calitatea acesteia.In acest caz,se va obtine o comprimare cu pierderi. Metodele de comprimare cu pierderi se bazeaza pe caracteristicile sistemului vizual de a nu detecta lipsa unor informatii. Algoritmii cu raporturi ridicate de comprimare utilizeaza in general metode de comprimare cu pierderi.

Fotografia digitala utilizeaza numeroase formate de fisiere,fiecare dintre ele adap-tate unei anumite utilizari: captura,prelucrare, arhivare etc. Cele mai utilizate tipuri de fisiere grafice sunt: JPEG, TIFF, GIF si PNG.

2 Tipuri de Fisiere Grafice

Formatul JPEG ( Joint Photographic Experts Group ). A fost destinat comprimarii imaginilor alb-negru sau color luate din realitate. Algoritmul de comprimare se bazeaza pe sensibilitatea crescuta a ochiului uman la variatiile mici de luminanta si sensibilitatea mai redusa la variatiile mici de culoare.

Bibliografie:

1. http://cursfoto.wordpress.com

2. http://www.foto-magazin.ro

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Metode de Comprimare a Imaginilor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 119 cuvinte
Nr caractere:
6 527 caractere
Marime:
53.34KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Calculatoare
Tag-uri:
imagini, fisiere
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Profesorului:
Anghel Cristian
Sus!