Extras din referat:

Primele versiuni au apărut pe piaţa internă încă din 1995/1996. Linux-ul este un SO complet, făcând parte din familia SO Unix. Este utilizat pe o mare varietate de platforme hardware, de la Intel 386/486/Pentium şi până la Digital Alpha, Power PC sau staţii Silicon Graphics. Codul sursă al Linux-ului este gratuit.

Distribuţia aplicaţiilor, în modalitatea open-source, constituie modalitatea de bază pentru platforma Linux. Cele mai multe dintre programele disponibile acestui SO au la bază o licenţă de tipul open-source, cu următoarele reguli:

Distribuţia gratuită a programelor;

Acces la codul sursă;

Drepturi de modificare a codului de către alţi dezvoltători;

Autorul are controlul final asupra modificărilor realizate;

Nu pot fi impuse discriminări asupra distribuţiei open-source.

1. Pachetele Linux sunt gratuite sau costă doar câţiva dolari, preţul suportului magnetic pe care este livrat, în cazul în care este achiziţionat pe un CD. Prin comparaţie, o licenţă numai pentru 5 utilizatori, pentru alte SO, dintre cele mai ieftine, costă cel puţin 800 $. În cazul a 25 de utilizatori sau mai mulţi, sumele depăşesc 3000$.

Stabil – şanse reduse ca o eroare/blocare a unei aplicaţii să afecteze funcţionarea SO sau a celorlalte aplicaţii care operează simultan. Din cauză că sursele Linux sunt distribuite în mod deschis, Linux a fost „curăţat” de bug-uri cu multă miniţiozitate. Fiecare nouă versiune a SO este rapid văzută şi testată de mii de programatori din toată lumea, demonstrând valabilitatea zicalei: „dispunând de destui oameni, orice problemă este uşor de rezolvat”. În plus, memoria protejată împiedică o eroare, dintr-o aplicaţie, să blocheze întregul SO.

Robust – Linux-urile utilizate ca servere pot funcţiona continuu sute de ore fără a fi necesară oprirea lor; în cazul altor SO sunt necesare restartări periodice.

3. Suportă, în mod standard, procesoare multiple.

4. Multitasking-ul real, adică posibilitatea de a rula, simultan, mai multe programe (aplicaţii).

5. Facilităţi remarcabile de lucru în reţea : partajarea procesoarelor, a modem-urilor etc.

6. Nu în ultimul rând, existenţa unor versiuni gratuite ale bazelor de date relaţionale oferite de o serie dintre cei mai mari producători : Sybase, Interbase.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Linux.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Marime:
1.17MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Calculatoare
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!