Previzualizare referat:

Cuprins referat:

Cuprins
I. Introducere .pg. 1
II. Partile componente ale laptop-ului .pg. 3
II. 1 Procesorul .pg. 3
II. 2 Placa de baza .pg. 6
II. 3 Placa video pg. 7
II. 4 Hard Disc-ul .pg. 8
II. 5 Memoria RAM pg. 9
II. 6 Modemul si placa de retea .pg. 11
II. 7 Placile de Sunet .pg. 12
III. Dispozitive de intrare/iesire pg. 13
III.1 Unitatea CD-ROM sau CD-RW .pg. 13
III.2 Unitatea de discheta pg. 13
III.3 Imprimanta pg. 14
IV. Modele laptop-uri pg. 17
Dell Latitude D620 .pg. 17
HP Compaq NC6320 pg. 18
Lenovo ThinkPad T60 pg. 20
V. Anexa pg. 22

Extras din referat:

I. Introducere

V-ati fi gandit acum cativa ani ca veti putea sa va desfasurati activitatea de birou de oriunde va aflati sau ca va puteti consulta posta electronica si puteti sa navigati pe Internet, asteptand trenul in gara sau din camera de hotel? Poate ca atunci toate acestea vi se pareau subiecte de film ''science fiction'' insa la momentul actual aceste posibilitati nu numai ca sunt realitate, ci sunt chiar indispensabile. Insa pentru a fi posibila comunicarea de la distanta avem nevoie de birou si de conexiune la retea si iesire catre Internet. Dar cine ''joaca'' rolul biroului mobil? Acest rol este indeplinit de aceste ''mici'' sisteme de calcul numite laptopuri sau PC-uri mobile. Mici, ca dimensiuni, pentru ca din punct de vedere al puterii de calcul sunt la fel de puternice ca si computerele clasice. Dotate cu echipamente de ultima generatie, laptopurile ajung sa fie la fel de performante, iar in anumite contexte sa fie preferate in defavoarea desktop-urilor.

Exista mai multe firme producatoare pentru realizarea PC-urilor portabile. Desi realizeaza si PC-uri pentru birou, IBM, Toshiba, Compaq, Panasonic, Fujitsu si Dell s-au concentrat si asupra crearii computerelor de tip servieta. Toate aceste firme sunt implicate in proiectare si dezvoltare pentru a reduce dimensiunea si greutatea agendelor electronice, crescand totodata puterea de procesare si durata de viata a bateriilor.

Astfle, PC-urile portabile cu adevarat performante provin de la societatile internationale, care au suficiente resurse pentru cercetare si dezvoltare pentru propriile computere.

Cand e vorba de pc-uri tot mai mici, numele care iese imediat in evidenta este Psion, o firma britanica ce realizeaza un computer palmtop care poate crea si utiliza fisiere PC. Si concernul Microsoft s-a implicat in realizarea computerului palmtop. Windows CE este o versiune a sistemului Windows proiectata special pentru PC-uri manuale (HPC). Windows CE arata si functioneaza la fel ca si omologl sau mai mare si poate schimba foarte usor informatii cu un computer obisnuit. Alte firme care produc HPC (Home PC) sunt Hp si Compaq.

Intre sistemele desktop si laptopuri exista, totusi, mari diferente. In primul rand intre ele exista diferenta de utilitate. Laptopul este folosit cu precadere in activitatile de birou si trebuie sa ofere utilizatorului posibilitate de conectare, mobilitate, autonomie si performanta in acelasi timp. Insa mobilitatea este cea mai importanta caracteristica a acestor mici computere. Astfel, analizand laptop-urile prezente in test, observam ca majoritatea ofera posibilitatea de conectare la orice tip de retea, fie ea Fast Ethernet, Gigabit Ethernet, Wireless sau Bluetooth. Numai in acest fel utilizatorul va beneficia de suport pentru orice tip de retea si se va putea conecta la reteaua existenta in locul respectiv. In alta ordine de idei, daca in cazul computerelor de birou foarte importanta este viteza de lucru si performanta, in cazul laptopurilor, pe langa performanta se pune si problema ergonomiei si a facilitatilor oferite de acesta. In acest sens, pentru ca utilizatorul foloseste laptopul in multiple locatii cu diferite topologii si standarde de retea, echipamentul pe care-l detine trebuie sa fie dotat astfel incat sa-i ofere posibilitatea de conectare la retea, precum si a diferitelor echipamente periferice, ca de exemplu imprimante, faxuri, scannere, etc.

Calculatorul sau sistemul de calcul este un dispozitiv care lucreaza automat, sub controlul unui program memorat, acceptând si prelucrând date în vederea producerii de informatii ca rezultat al prelucrarii.

Orice calculator are în esenta trei parti:

- hardware, adica partea de echipament a calculatorului;

- software, partea de programe;

- firmware, partea de microprograme.

Unele lucrari de specialitete privesc arhitectura din doua puncte de vedere:

- din punctul de vedere al utilizatorului, arhitectura include în esenta setul de instructiuni, interfetele cu utilizatorii, modul de operare si control al intrarilor-iesirilor etc. Implementarea unei arhitecturi, din acest punct de veder, duce la o familie de calculatoare;

- din punct de vedere tehnic sau al proiectantilor de echipamente, termenul de arhitectura se utilizeaza pentru descrierea maturii, configurarii si interconectarii dispozitivelor SC. Aceasta este acceptiunea generala a arhitecturii SC.

Orice arhitectura trebuie sa îndeplineasca urmatoarele functii:

- functia de memorare (care asigura pastrarea datelor si a programelor);

- functia de prelucrare (care realizeaza operatii aritmetice si/sau logice asupra datelor din memoria interna);

- functia de comanda si control (care supervizeaza procesul de prelucrare automata a datelor);

- functia de intrare/iesire (care are rolul de a introduce datele si programele de aplicatii de pe suporturi externe în memoria interna si de a extrage rezultatele prelucrarii din memorie pe un suport extern).

Pentru realizarea acestor functii, SEC reuneste urmatoarele unitati functionale:

- unitatea centrala de prelucrare (CPU);

- unitati periferice conectate la CPU;

- unitati de interfata si linii de comunicatie (magistrale).

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Bibliografie.doc
  • Cuprins.doc
  • laptop.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8.7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
3 fisiere
Pagini (total):
27 pagini
Imagini extrase:
27 imagini
Nr cuvinte:
9 607 cuvinte
Nr caractere:
51 835 caractere
Marime:
741.97KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Calculatoare
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Profesorului:
Nita Eugen
Sus!