Istoria Internetului și Rețelele de Socializare

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Dacă secolul XX se spune pe drept cuvînt că a aparţinut tehnologizării culminînd în ultimii ani cu informatizare şi dezvoltarea ciberneticii prin produsele finite,calculatoarele, secolul viitor se spune ca va fi al comunicaţiilor. Daca la început au fost semnalele morse, telegraful apoi telefonul care a revoluţionat comunicaţiile lucrurile au evoluat puternic la sfirşitul acestui secol culminid în zilele noastre cu un nou şi puternic concept numit Internet. Ce este internetul, o scurta istorie şi cum funcţioneaza voi explica în urmatoarele rinduri.

Ce este Internetul?

Numit şi reţeua reţelelor,Internetul îşi are originea în ARPANET şi în NSFNET.Internetul este mai mult decât o suma de conexiuni, desigur nimeni nu a prevazut cum această trecere de la o reţea militara la una publică şi comercială ne va afecta felul în care gândim despre informaţie şi comunicare.

Istoria internetului a început cu dezvoltarea calculatoarelor electronice în anii 1950. Publicul a fost introdus pentru prima dată în Internet atunci când un mesaj a fost trimis de la laboratorul de informatică de profesorul Leonard Kleinrock, la Universitatea din California, Los Angeles ( UCLA ), după a doua piesă de echipament de reţea a fost instalat la Stanford Research Institute ( SRI ). Această conexiune nu activează numai prima transmitere care urmează sa fie facuta, dar este, de asemenea, considerată a fi backbone-ul Internet . Acest lucru a început comunicarea punct-la-punct între computere mainframe şi terminale , extins la punct-la-punct conexiuni între calculatoare şi apoi de cercetare devreme în comutare de pachete . Reţele cu comutare de pachete, cum ar fi ARPANET , Mark I la a creditelor neperformante în Marea Britanie , Ciclade , Reţeaua Merit , Tymnet , şi Telenet , au fost elaborate la sfârsitul anilor 1960 şi începutul anilor 1970 folosind o varietate de protocoale . ARPANET, în special, a condus la dezvoltarea de protocoale pentru Internetworking , în cazul în care mai multe reţele separate, ar putea fi unite într-o reţea de reţele.

În 1982, Internet Protocol Suite (TCP / IP),a fost standardizată şi conceptul de reţea mondială de reţele interconectate pe deplin TCP / IP numit Internet. Accesul la ARPANET a fost extins în 1981, când National Science Foundation (NSF), a dezvoltat ştiinţa de Network Computer (CSNET) şi din nou în 1986, atunci când NSFNET a oferit acces la supercomputere site-urilor din Statele Unite, de la organizaţiile de cercetare şi educaţie. Furnizorii de servicii comerciale de internet (ISP), a început sa apară la sfârşitul anilor 1980 şi începutul anilor 1990. ARPANET a fost scoasa din funcţiune în 1990. Internetul a fost comercializat în 1995, când NSFNET a fost dezafectat, eliminarea ultimelor restricţii privind utilizarea Internetului pentru a transporta traficul comercial.

Începând de la mijlocul anilor 1990, internetul a avut un impact revoluţionar asupra culturii şi a comerţului, inclusiv creşterea aproape instantanee de comunicare prin poşta electronica , mesagerie instant , Voice over Internet Protocol (VoIP) "apeluri", bidirecţional video interactiv solicita , precum şi World Wide Web , cu acele forumuri de discuţii , bloguri , reţele sociale , şi site-uri de cumparaturi online. Comunitatea de cercetare şi educaţie continua sa se dezvolte şi să utilizeze reţelele avansate, cum ar fi FSN viteza de serviciu foarte mare,reţea backbone (vBNS), Internet2 , şi LambdaRail National . Cantităţi tot mai mari de date sunt transmise la viteze mai mari în reţelele de fibră optică care funcţionează la 1-Gbit / s, 10-Gbit / s, sau mai mult. Internetul continuă să crească, condus de cantitaţi tot mai mari de informatii on-line si de cunostinţe, comerţ, divertisment, şi de reţele sociale.

Promovat ca șeful biroului de prelucrare a informațiilor de la DARPA , Robert Taylor destinat să realizeze ideile lui Licklider ale unui sistem de rețele interconectate. Aducerea lui Larry Roberts de la MIT, el a iniţiat un proiect pentru a construi o astfel de rețea. Prima legătură ARPANET a fost stabilită între Universitatea din California, Los Angeles ( UCLA ) si Institutul de Cercetare Stanford , la 22:30 pe 29 octombrie 1969.

Până la 5 decembrie 1969, o rețea de 4-nod a fost conectată prin adăugarea Universității din Utah si Universitatea din California, Santa Barbara .Bazându-se pe ideile dezvoltate în ALOHAnet , ARPANET a crescut rapid. Până în 1981, numărul de gazde a crescut la 213, cu o nouă gazdă fiind adăugată aproximativ la fiecare douăzeci de zile.

ARPANET a devenit nucleul tehnic a ceea ce avea să devină Internet, și un instrument principal în dezvoltarea tehnologiilor utilizate. Dezvoltarea ARPANET a fost centrată în jurul valorii de cerere pentru Comentarii (RFC), proces încă folosit astăzi pentru a propune și distribuirea protocoalelor de internet și sisteme. RFC 1 , intitulat "Software-gazdă", a fost scris de Steve Crocker din Universitatea din California, Los Angeles , și publicat pe 7 aprilie 1969. În acești primii ani de viață au fost documentare în 1972 de reţele de calculatoare: vestitorii de partajare a resurselor .

Colaborari internaţionale privind ARPANET au fost rare. Din diverse motive politice, dezvoltatorii europeni s-au preocupat de dezvoltarea rețelelor X.25.Excepții notabile au fost Array norvegian seismica ( NORSAR ) în 1972, urmată în 1973 de Suedia cu legături prin satelit către stația Tanum Pământ și Petru Kirstein grup de cercetare ", în Regatul Unit, inițial la Institutul de Informatică, Universitatea din Londra și mai târziu la University College din Londra .

Creditelor neperformante

În 1965, Donald Davies de la National Physical Laboratory (Marea Britanie) a propus o rețea de date la nivel național pe baza de pachete-comutare.Propunerea nu a fost preluată la nivel național, dar în 1970 el a proiectat și construit Mark I cu comutare de pachete de rețea pentru a satisface nevoile de laborator multidisciplinare și să demonstreze tehnologia în condiții de exploatare. Dupa 1976, 12 computere și 75 de dispozitive terminale s-au atașat și mai mult,s-au adăugat până când rețeaua a fost înlocuită în 1986.

Meritul de rețea

Meritul de rețea a fost format în 1966 pentru ca Educațional Michigan Informații Triada de cercetare să poată explora rețele de calculatoare între trei universități publice, ca un mijloc de a ajuta la dezvoltarea statului educațional și economic.Cu sprijinul inițial de la statul Michigan şi National Science Foundation (NSF), rețeaua cu comutare de pachete a fost demonstrată pentru prima dată în decembrie 1971, când o gazdă Interactiv pentru conexiunea gazdă a fost efectuată între IBM mainframe calculatoare sisteme de la Universitatea din Michigan , în Ann Arbor şi Wayne State University din Detroit , în octombrie 1972 conexiuni la CDC mainframe-ul de la Michigan State University în East Lansing finalizat triada. De-a lungul următorilor câțiva ani în plus pentru a gazdui conexiuni interactive de rețea a fost îmbunătățit pentru a sprijini terminal la conexiuni gazdă, pentru a găzdui conexiuni de lot (depunere de locuri de muncă de la distanță, de imprimare de la distanță, transfer de fișiere batch), transfer de fișiere interactiv, gateway-uri de la Tymnet și Telenet rețele publice de date , X.25 echipamente gazdă, gateway-uri către rețelele de date X.25, Ethernet,gazde atașate, și în cele din urmă TCP / IP și suplimentar universitățile publice din Michigan se alăture rețelei.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Istoria Internetului si Retelele de Socializare.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
16 pagini
Imagini extrase:
16 imagini
Nr cuvinte:
8 716 cuvinte
Nr caractere:
44 289 caractere
Marime:
141.02KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Calculatoare
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!