Influența tehnologiilor Web asupra sistemelor ERP

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Studiul sistemelor informationale se afla la intersectia mai multor domenii (tehnologii informationale, management, sistemica, contabilitate si gestiune, analiza si proiectare, cultura organizationala), constituind o adevarata provocare pentru cei care incearca sa-l patrunda. Literatura de specialitate apreciaza ca acestea reprezinta o componenta esentiala in orice program de studii din economie si administrarea afacerilor.

Un sistem informational este o combinatie organizata de oameni, echipamente, programe de aplicatii, retele de comunicatii, date, politici si proceduri care acumuleaza, regasesc, prelucreaza si disemineaza informatii intr-o organizatie. Oamenii se bazeaza pe sistemele informatice moderne pentru a comunica intre ei, folosind o diversitate de dispozitive (hardware/echipamente), instructiuni si proceduri de prelucrare a datelor (software/programe), canale de comunicatii (retele) si datele stocate.

Exista trei motive pe care se fundamenteaza aplicarea in economie a tehnologiei informatiei si comunicatiilor. Acestea se regasesc in trei roluri fundamentale pe care sistemele informationale le joaca in asigurarea succesului unei organizatii, si anume:

- suport pentru activitatile si procesele operationale ale organizatiei;

- suport decizional pentru angajatii si managerii acesteia;

- suport pentru strategiile legate de avantajul competitiv.

ERP integreaza toate procesele economice: productie, distributie, contabilitate, financiar, personal, stocuri, service si mentenanta, logistica, gestiune de proiecte, oferind accesabilitate, vizibilitate si consistenta informationala in intreaga organizatie. ERP inseamna integrarea tuturor aplicatiilor intr-o solutie globala, acoperind toate procesele intercorelate ce concretizeaza activitatea organizatiei, eliminand granitele dintre departamente si delimitarile functionale, ca si pe cele ale organizatiei cu mediul si oferind posibilitati de lucru multiutilizator, multiscop si multispatiu.

Bibliografie:

www.erp.com

www.centruldecalcul.ro

www.erpanalysts.com

www.ccisalaj.ro

www.docstoc.com

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Influenta tehnologiilor Web asupra sistemelor ERP.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 621 cuvinte
Nr caractere:
9 395 caractere
Marime:
21.27KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Calculatoare
Tag-uri:
tehnologie, web
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!