Certificat Digital

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Un certificat digital este o carte de identitate electronica (un element software) care contine informatiile de identificare ale posesorului si este folosit pentru afaceri sau tranzactii pe www. Este emis de o autoritate de certificare (CA). Contine numele detinatorului, un numar serial (unic), data de expirare, o copie a cheii publice a detinatorului si semnatura electronica a autoritatii de certificare pentru a se putea verifica autenticitatea certificatului. Unele certificate digitale se conformeaza unui standard (ex: X.509). Certificatele digitale pot fi stocate in registri iar utilizatorii autentificati pot accesa cheile publice ale altor utilizatori si este utilizat pentru autentificarea online

Certificatul digital este utilizat pentru o gama variata de tranzactii electronice ce include e-mail, comertul electronic, transferul electronic de fonduri. In mod obisnuit, comertul electronic impune si utilizarea unui certificat pentru securizarea serverului. Certificatul digital reprezinta un instrument in stabilirea unui canal securizat pentru comunicarea informatiilor confidentiale.

Orice persoana care doreste sa obtina un certificat digital se adreseaza mai intai unei autoritati de certificare autorizata. Orice autoritate de certificare solicita utilizatorului informatii minime privind identitatea acestuia, inainte de a-i elibera acest certificat. Dupa furnizarea acestor informatii si verificarea lor, autoritatea de certificare respectiva aproba sau respinge, dupa caz, cererea formulata de catre acea persoana.

Certificatul digital se utilizeaza atunci cand cand se primesc mesaje semnate digital, putand verifica certificatul digital al semnatarului pentru a afla daca acesta nu e falsificat.

In momentul in care se trimit mesaje, acestea se pot semna si se poate alatura certificatul digital pentru a asigura destinatarul ca acel mesaj a fost trimis chiar de dvs. Pot fi alaturate mai multe certificate digitale, care formeaza un lant de certificare, in care un certificat digital asigura autenticitatea certificatului anterior. La cel mai inalt nivel al ierarhiei se afla o autoritate de certificare credibila fara a avea un certificat digital emis de alta autoritate. Cheia publica a autoritatii de certificare de la cel mai inalt nivel trebuie sa fie recunoscuta in mod independent (publicata pe scara larga). De asemenea, certificate digitale se pot folosi si pentru a accesa un site web securizat in calitate de membru al acestuia.

Bibliografie:

1. http://www.digisign.ro

2. www.verisign.com

3. http://info.organic.ro/glosar/digital_certificate/

4. http://www.certsign.ro/produse%20si%20servicii/certificate_digitale/certificate_digitale.htm

5. http://phgsign.phg.ro/

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Certificat Digital.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
5/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
1 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
731 cuvinte
Nr caractere:
4 211 caractere
Marime:
9.90KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Calculatoare
Tag-uri:
digital, calculator, ierarhie
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!