Calculatorul de Vis

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Voi incerca sa va prezint configuratia unui calculator de vis sau ceea ce eu am denumit ,,Perfect PC". Cu alte cuvinte, cuvantul de ordine nu va mai fi neaparat pretul, ci performanta.

In momentul de fata, exista doua platforme care pot la fel de bine sa fie folosite: platforma Intel Pentium 4 si platforma AMD Thunderbird.

La ora actuala, procesorul de varf de la Intel care se gaseste pe piata noastra este Pentium 4 la 1,5 GHz, iar varful de lance al AMD este Thunderbird la 1,33 GHz. Testele realizate de majoritatea firmelor de profil din lume au demonstrat ca in aplicatiile curente procesorul de la AMD este cel putin la fel de rapid cu cel de la Intel. Din aceasta cauza, procesorul ales de mine pentru acest sistem de vis il reprezinta AMD Thunderbird la 1,33 GHz (cu magistrala de 266MHz).

Dupa ce am ales procesorul sistemului, trebuie sa ne gandim foarte bine pe ce placa de baza il vom folosi. Un element care ne poate ajuta in decizia noastra este bineinteles alegerea tipului de memorie pe care-l vom folosi: DDRAM sau SDRAM. Fiind vorba de sistemul Perfect PC, nu voi sta mult pe ganduri si voi alege memoria DDRAM. Pretul acesteia a scazut foarte mult in ultima vreme, in afara egalandu-l pe cel al memoriei SDRAM PC133. In momentul de fata, exista doua tipuri de memorie DDRAM: PC1600 si PC2100. PC1600 reprezinta memoria care functioneaza la 200MHz (100x2) si are o latime de banda de 1600MB/s, iar PC2100 reprezinta memoria care functioneaza la 266MHz (133x2) avand o latime de banda de 2100MB/s. Testele arata ca memoria DDRAM PC1600 nu este cu mult mai rapida decat memoria SDRAM PC133 astfel ca nu reprezinta o alternativa mai buna.

Exista mai multe chipset-uri care au suport pentru memoria DDRAM. In ordinea cronologica a lansarii lor pe piata, acestea sunt: AMD 760, Ali Magik1 si VIA KT266. Placile cu chipset Ali Magik1, desi promitatoare nu au reusit sa obtina performante mult mai bune decat mai vechile VIA KT133A. In prezent, nu exista decat doi mari producatori care comercializeaza o placa de baza cu chipset KT266 si anume MSI si Gigabyte. In testele efectuate cu aceste placi, s-au obtinut rezultate destul de bune, dar nu la nivelul placilor care folosesc AMD 760. Ajungem astfel la AMD760: acesta are un mare avantaj si cateva mici dezavantaje. Avantajul il reprezinta performanta sa foarte buna. Dezavantajele ar fi urmatoarele: nu suporta memorie SDRAM ci numai DDRAM, nu este produs in cantitati foarte mari si ca urmare, placile de baza cu acest chipset sunt destul de greu de gasit si pretul acestora este de obicei destul de ridicat.

Din pacate, pe piata noastra nu sunt foarte multe placi de baza care sa

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Calculatorul de Vis.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 439 cuvinte
Nr caractere:
6 804 caractere
Marime:
8.41KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Calculatoare
Tag-uri:
componente, hardware, software
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Profesorului:
Ioan Rosca
Sus!