Viețuitoare rare

Previzualizare referat:

Extras din referat:

1 Pietrarul negru cu creasta alba (Oenanthe leucopyga), traieste in desertul Sahara, intr-o zona numita Tassili N Ajjer. El cladeste un morman de pietricele la umbra unui bolovan si apoi, intr-o adancitura din varf isi construieste cuibul din ramurele. Pietricelele ofera o buna izolatie fata de caldura soarelui, iar vantul racoros se poate strecura printre ele, deasemenea gresia poroasa absoarebe roua racorind cuibul.

2 Pasarea soarelui din Ruwenzori (Africa), cu penajul verde malachit, de marimea unei mierle, isi foloseste ciocul lung si curbat pentru a sorbi nectarul uriaselor lobelia.

3 Pasarile flamingo se imperecheaza in special dupa ploaie. Ele isi continua saptamani intregi dansul de curtare, construind apoi colonii immense de cuiburi din namol. Depun unu, doua oua de cuplu, din care ies puii o luna mai tarziu. Dupa o saptamana petrecuta in cuib puii sunt adunati in crese unde sunt hraniti cu laptele rosiatic din gusa pana la varsta de 11 saptamani cand incep sa zboare.

5 Masculul Pasarii-tesator face un cuib din iarba, folosind un spin de acacia pe post de carlig. El trebuie sa atraga o femela inainte ca iarba sa se usuce, altfel orice femela il respinge.

6 Hiraxul de copac un animal de marimea unui iepure din Muntii Virunga iese din vizuina sa doar noaptea este un animal foarte galagios. Vocabularul lui contine semnale de pericol, strigate de chemare, chitaituri de delimitare teritoriala. In ciuda dimensiunilor reduse el se inrudeste indeaproape cu elefantul.

7 Insecta onymacris neagra traieste pe Coasta Scheletelor (Africa) urca pe dunele unede ceata este mai densa, isi inclina capul spre sol si asteapta pana ceata se condenseaza pe spatele ei. Apa condensata ii curge in gura.

8 Soparla de nisip isi ridica de pe solul incins printr-un dans ciudat alternativ membrele opuse pentru a se racorii.

9 O planta bine adaptata la soarele si la furtunile de nisip din Desertul Kalahari si din Desertul Namibiei este Felinarul bosmanilor, numita asa deoarece seva vascoasa din tulpina ei contine ceara, grasimi si o substanta cleioasa, este inflamabila, iar daca este aprinsa arde cu flacara vie. Planata nu depaseste 15 cm inaltime, are flori roz sau purpurii sub forma de cupe, tulpina este cu spini, iar frunzele arse emana un miros aromatic placut asemanator cu cel de tamaie.

10 Cea mai mare pasare din lume, Strutul nu zboara, dar datorita picioarelor sale puternice poate atinge viteze de peste 64km/h. 11 Babuinii chacma traiesc in grupuri bine organizate conduse de un mascul varstnic. Animalelel se hranesc cu ierburi, insecte, oua si radacini.

12 Lemurul cu coroana a carui coada este mult mai lunga decat corpul, este unul dintre cele mai rare animale, exista doar in zona Tsingy din Madagascar.

13 Bufnitele arctice (din Eurasia) se imperecheaza vara pe lacul Inari daca populatia de lemingi din zona-hrana lor favorita- este indestulatoare.

14 Soimii calatori vaneaza pe coastele pietroase din Los Canadas del ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Vietuitoare Rare
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 069 cuvinte
Nr caractere:
5 635 caractere
Marime:
13.23KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Tag-uri:
vietuitoare, specii
Predat:
la liceu
Sus!