Previzualizare referat:

Extras din referat:

Ursul este un mamifer, care se poate gasi in paduri, munti sau la gradinile zoologice. Ursii iubesc aceleasi lucruri ca si oamenii: aerul curat, mancarea buna si linistea. Pentru a gasi toate acestea, sunt in stare sa se infrunte cu cei mai fiorosi rivali.

-Ursul brun (Ursul cafeniu) traieste in Europa in Muntii Vosgi, dar si in alti munti. El este cel mai puternic urs din Europa. Se poate catara in copaci si poate alerga in salturi mari. Ursul brun este inteligent, siret si prudent. Cand este ranit sau este surprinsa ursoaica cu puiul ei, ataca si omul.

Altfel, in general fuge de om. Traieste in regiunea de padure. Iarna se retrage in barlog, intr-o semihibernare (amortire) si nu se hraneste. Hrana lui este foarte variata, acesta fiind omnivor.

Cand ies prima oara la plimbare, puii nu au chef decat de joaca. Pe o zi torida, ce poate fi mai placut ca o baie intr-un loc racoros? In zonele unde somonii urca pentru a-si depune icrele, ursii stau la panda si se transforma in pescari indemanatici. Ursii cafenii sunt mari si puternici. Acesti ursi uriasi au o mare slabiciune: la fel ca si copiii, iubesc dulciurile. Se dau in vant dupa zmeura si afine dulci, macese, mere padurete si alte fructe, dar cel mai mult le place mierea. Cand descopera un cuib de albine de padure, nu se lasa pana nu linge toata mierea pana la ultima picatura. Dar ursii nu se dau in laturi nici de la muguri, fur-nici, larve, oua, pasari Daca le e foarte foame, ataca elani, cerbi si caprioarele. Un urs matur reuseste in cursul unei singure zile sa inghita 70-80 de pesti. Cu silueta insa nu are probleme. Toamna, ursii mananca mai mult decat de obicei, pentru a aduna rezerve de grasime care ii vor permite sa hiberneze. Nu le prea place sa se trezeasca cu burta goala cand afara este frig. Ursii au nevoie de un iatac confortabil. Ei isi cauta o pestera sau o groapa la radacinile copacilor, ingrijindu-se ca orificiul de iesire sa fie ingust si bine ascuns. Puii nu parasesc vizuina pana in aprilie, hranindu-se cu laptele mamei.

Ursuletii raman in grija mamei pana la 3 ani. -Baribalul (Ursul negru) traieste in America de Nord in Muntii Stancosi. El este de marime mijlocie, este sprinten, poate sa inoate cu usurinta si se catara in copaci. Atinge o lungime de 1, 50 metri. Este un animal omnivor, se hraneste cu fructe, seminte, miere de albine, insecte si melci. Mierea o culege din fagurii salbatici. Nu ataca omul.

-Ursul alb (Ursul polar) traieste in nordul extrem al Asiei, in Peninsula Taimir. El este cel mai mare reprezentant al carnivorelor, atinge o tona in greutate si 2, 60 de metri in lungime. Traieste in preajma Polului Nord, in regiunile gheturile si a zapezilor vesnice. Se hraneste cu pesti si foci. El hiberneaza si ataca intotdeauna omul.

Din blana ursului se confectioneaza imbracaminte. Ursul polar este stapanul necontestat al pustiurilor inghetate. El nu are dusmani naturali. Cand e satul, doarme sau se distreaza. Este un rege caruia ii place sa se ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Ursul.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 749 cuvinte
Nr caractere:
7 075 caractere
Marime:
41.43KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Tag-uri:
urs, animal
Predat:
la gimnaziu
Sus!