Totul Despre Poluare

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Incendiile naturale Activitatile casnice Principalele substante poluante Gazul carbonic (CO2), Praful, cenusa si fumul, Monoxidul de carbon (CO), Dioxidul de sulf (SO2), Azotul Efecte si fenomene rezultate in urma poluarii, Smogul, Ploaia acida, Ozonul (O3), Efectul de sera 3. Inventarul zonelor critice sub aspectul starii mediului in Romania.

4. Poluarea si sanatatea Actiunea poluarii aerului asupra sanatatii populatiei Meteorologia si efectele asupra sanatatii 5. Poluare: combatere Controlarea poluarii atmosferice Actiuni guvernamentale Ce am putea face pentru mediul inconjurator Poluarea: Ce? Cum? Cand? Invelisul gazos al Pamantului reprezentat de atmosfera terestra constituie unul dintre factorii esentiali existentei vietii pe planeta noastra. Dintre componentii aerului, cel mai im portant este oxigenul (O2). Acesta este indispensabil respiratiei vegetale si animale, oxidarea reprezentand principalul proces din care rezulta energie in procesele vitale. Bioxidul de car bon din aer (CO2) intervine in asimilarea hranei la plante, iar azotul (N) atmosferic repre zinta una din verigile circuitului azotului in natura.

Compozitia normala a aerului Compozitia chimica normala a aerului (in volum procente atmosfera uscata): azot 78, 09%, oxigen 20, 95%, argon 0, 92%, bioxid de carbon 0, 03%. Aceste gaze reprezinta in to tal 99, 99% din compozitia aerului.

Restul de 0, 01% este alcatuit din alte gaze, cum ar fi: neon, heliu, metan, kripton, xenon, ozon, hidrogen, radon. La toate acestea se adauga proportii vari abile de vapor de apa (0, 2 - 3%). Din punct de vedere al sanatatii prezinta o deosebita importanta oscilatiile in concentra tie ale CO2 si ale O2 din aer, aceste substante avand un rol deosebit in metabolism, in principal in schimbul de gaze la nivelul plamanilor. Oxigenul poate influenta sanatatea prin scaderea concentratiei lui in aer si prin scade rea presiunii atmosferice, efectul fiind determinat de scaderea presiunii partiale la nivelul plamanilor, alterarea schimbului de gaze (O2 siCO2) si a procesului de oxigenare a sangelui. Fenomenele care apar sunt fenomene de hipoxie, sau anoxie, gravitatea lor fiind dependenta de gradul de scadere a presiunii partiale.

Ce este poluarea? Daca ne punem sa cautam definitii ale poluarii, vom gasi multe, ca de exemplu aceasta: Poluarea atmosferica implica emanarea de substante daunatoare organismelor vii.

sau Intelegem prin poluarea aerului prezenta in atmosfera a unor substante straine de com ponenta normala a aerului, care in functie de concentratie si/sau timpul de actiune provoaca tulburari ale sanatatii omului, creeaza disconfort populatiei dintr-un teritoriu, afecteaza flora si fauna sau altereaza mediul de viata al omului. Cea mai potrivita si exacta mi se pare cea data de Organizatia Mondiala a Sanatatii (O. M. S). Se vorbeste despre poluare atmosferica atunci cand una sau mai multe substante sau ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Totul Despre Poluare
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
20 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
15 cuvinte
Nr caractere:
87 caractere
Marime:
31.00KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Predat:
la gimnaziu
Sus!