Tipuri de plante

Previzualizare referat:

Extras din referat:

1) Angiospermele sunt plantele cele mai evoluate si cele mai raspandite de pe suprafata Pamantului. Ele sunt variate si au o alcatuire completa care le ajuta sa se acomodeze in diverse conditii de viata. In general ele sunt cunoscute dupa faptul ca au semintele inchise in fruct. Ele se inpart in doua categorii: 2) Gimnosperme. Cu mai bine de 220 milioane ani in urma, flora terestra era dominata de aceste plante cu flori primitive. Coniferele cresc cel mai bine in regiuni inalte de deal si de munte.

3) Plantele carnivore sunt miracole ale naturii. Traiesc in locuri unde solul este sarac in substante nutritive, fiind nevoie sa supravietuiasca printr-o strategie unica in lumea plantelor: captereaza animale vii pe care le consuma. Sunt grupate in 6 familii, care cuprind 450 de specii, putand fi gasite in toate partile lumii.

Unul din reprezentantii genului Nepenthes are un ulcior atat de mare, incat chiar si un sobolan sau o pasarea ar incapea in el.

Multe plante carnivore poseda o capcana cu arc, actionata de o excitatie electrica produsa in planta.

Ulciorul lui Sarracenia in forma de trompeta poate avea un metru lungime.

4) Ciupercile. Deoarece din ciuperci lipseste clorofila, substanta care ajuta plantele verzi sa-si produca singure hrana folosind energia luminii solare, ele nu se pot hrani singure. Se hranesc cu resturi de materie aflate in descompunere sau traiesc pe seama altor organisme vii.

Unele ciuperci au marime microscopica, altele sunt mari si aratoase. Trufa este o ciuperca comestibila folosita in gatit si constituie o delicatesa in multe parti ale lumii.

Aspectul exterior al diferitelor specii de ciperci este foarte divers, de la ciupercile mari pana la mucegaiul de paine veche.

Ciupercile reprezinta o grupa deosebit de importanta a plantelor fiind ca pot provoca multe boli atat la plante cat si la animale. Cu ajutorul lor insa se pot vindeca si multe boli. Unul dintre cele mai cunoscute antibiotice, penicilina, se obtine din ciuperci.

Cei mai multi fungi se inmultesc producand celule mici numite spori care sunt purtati usor de vant pe cand altii se reproduc cu ajutorul hifelor care se unesc pentru a schimba materialul genetic. In conditii prielnice se produc corpuri roditoare care la randul lor elibereaza spori. Algele sunt plante acvatice sau semiacvatice simple care se gasesc in multe lacuri, paraie si oceane, sau in conditii umede pe uscat. Impreuna cu animalele mici ele formeaza planctonul oceanelor si sunt sursa primara de hrana a pestilor. Unele sunt celule simple avand diametrul de aproximativ 0, 01mm, altele sunt mari si complexe: unele alge marine pot atinge o lungime de 100m. 5) Algele sunt o asociatie relativ libera de organisme care sunt clasificate in functie de trasaturi, precum diferentele de pigmentatie si de compozitie a peretelui celular.

Exista aproximativ 20. 000 de specii de alge care se intalnesc in aproape toate habitatele unde poate sa patrunda lumina. Ele cresc pe banchize ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tipuri De Plante
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 296 cuvinte
Nr caractere:
7 152 caractere
Marime:
14.47KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Predat:
la gimnaziu
Sus!