Specii și rase de animale

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Dupa produstia pe care o ofera se pot clacifica diverse rase: rasede lapte, rase de carne, rase de mixte Folosite pentru lanasi lapte.

Cu rasele: Merinos de Palas, Karakul, Spanca. La toate aceste rase productia principala este de: lapte, piei, lana. Pasari: Cabaline: (cai de munca si pentru agrement) Caii reprezinta o sursa de energie motrica pentru agricultura si transporturi, fiind utilizati ca mijloc de turism ecvestru si in sport Calul Ahal-Tekin este o rasa veche, dezvoltata in Rusia, originara din Asia unde a fost folosit de catre triburile nomade drept cal de razboi. Calul Ahal-Tekin are o rezistenta uimitoare care a fost dovedita in 1935 cind un grup de cai Ahal-Tekin au fost dusi intr-o calatorie grea prin desert, spre Moscova, fara apa.

Inaltime 142 - 152 cm Culoare Roib, sur sau balan cu puncte negre.

Parul are o stralucire metalica Caracteristicile rasei Cap mic si simpatic cu urechi lungi, git lung si subtire, corp lung, picioare fine, coama si coada cu par rar. Este robust, are pasul mare, rapid si plin de vigoare Temperament Ager, incapatinat si indraznet Utilizare Pentru calarie, curse de viteza sau rezistenta Istoria rasei Calul American Paint provine din caii spanioli adusi in Statele Unite si a fost popular printre indienii americani drept cal de razboi. Nu este o rasa in adevaratul sens al cuvintului. Totusi, pentru a fi considerat ca facind parte din aceasta rasa, un cal trebuie sa provina de la Quarter Horse, US Thoroughbred, sau Paint Horse breeding. Exista doua tipuri: Overo cu capul cu pete albe si pe corp pete colorate imprastiate neregulat, adesea cu picioare negre si Tobiano cu capul de o singura culoare (cu exceptia unor pete normale ex. tinta, stea, etc.

), petele colorate sunt obisnuite, ovale sau rotunde si cel putin partea de jos a picioarelor este alba. Exista si exemplare cu caracteristicile ambelor tipuri si acestea sunt numite Tovero. Inaltime pana la 160 cm Culoare Alb cu diferite proportii din alte culori Temperament Inteligent si dispus Utilizare Pentru calarie, munca la ferma, rodeo, spectacole, sarituri, dresaj Calul Andaluz a fost dezvoltat in sudul Spaniei, fiind folosit de catre armata si la coride.

A contribuit si la crearea de noi rase.

Inaltime 151 161 cm Culoare Obisnuit sur, dar se poate intlni si murg sau alte culori.

Temperament Inteligent docil si calm Utilizare La calarie, dresaj de inalta scoala, coride.

Calul Arab reprezinta una din cele mai vechi si nobile rase, provenind din vechiul Equus Caballus Aryanus, perfectionata si meliorata prin dragostea si daruirea poporului arab fata de cal.

La formarea si perfectionarea calului arab un rol important l-au avut factorii social-istorici din vremea respectiva, calul reprezentind un mijloc ce satisfacea din plin cerintele vietii nomade.

Inaltime 144 157 cm Culoare Murg, vinat, roib, rar negru si foarte rar alte ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Specii Si Rase De Animale
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
16 pagini
Imagini extrase:
16 imagini
Nr cuvinte:
3 329 cuvinte
Nr caractere:
18 151 caractere
Marime:
388.38KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Tag-uri:
animale, specii, rase
Predat:
la gimnaziu
Sus!