Specii De Plante Ornamentale Care Decorează Toamna

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Spatiile verzi, indiferent de stilul in care au fost concepute si realizate, prin judicioasa lor distributie in spatiu, a cromaticii lor variate si schimbatoare in fiecare sezon al anului, au o actiune binefacatoare asupra sistemului nervos, creeaza cadrul minunat pentru o odihna activa sau pasiva, destindere si recreere, acumulare de noi forte, in vederea unei activitati cat mai productive a omului.

Argumentele climatologilor in privinta filtrului verde sunt edificatoare. In plantatiile masive, durata de stralucire a soarelui este mai mare decat in alte zone. S-a sonstatat, de asemenea, ca numarul zilelor tropicale (peste 30oC) este mai scazut. Este vorba de un filtru natural care, purificand aerul, face realmente cerul mai senin, oferind, in acelasi timp, ocrotire si racoare in plina arsita. De aici concluzia ca suprafetele mari plantate, creeaza un climat mai favorabil.

Vegetatia prin frunzisul ei si prin ramuri, reprezinta un filtru foarte eficient, care retine prin aderanta particulele de fum si praf care polueaza aerul. Totodata alterneaza si efectele unor gaze toxice.

Frunzisul plantatiilor, reduce din vitza ploilor repezi, contribuie la o mai buna inmagazinare a apei in sol si la reducerea pierderilor prin scurgerile de suprafata si adancime, contribuind in acest fel, la o mai buna conversare a apei in sol.

Plantatiile de pe arterele de circulatie, din cuprinsul si din afara oraselor, au de asemenea un rol imporant si de orientare a conducatorilor auto, pe timp de noapte si ceata. In functie de pozitia soarelui, creeaza zone de umbra, iar prin variatia de peisaj, retine treaza atentia automobilistilor.

Specii si cultivaruri. Gazania splendens. Planta este scunda (15 20 cm inaltime), sub forma de tufa de frunze si flori. Frunzele, oblong-alungite, au culoarea verde inchis pe partea superioara si alba-argintie pe partea inferioara. Florile sustinute pe pedunculi axilari, lipsiti de frunze. Ligulele colorate galben, oranj, crem, roz, rosu sunt marcate la baza de pete distincte albe, purpurii, maronii etc.

Cultivaruri: Chansonette, Daybreak. Infloreste din iunie pana in octombrie. Florile se deschid numai pe vreme insorita. Planta, perena la locul de origine, poate fi tinuta in ghivece in conditii de camera pe timp de iarna, ea fiind foarte decorativa daca dispune de multa lumina. Gazania splendens Cerinte ecologice. Are nevoie de mult soare si de un sol usor, dar suficient de bogat in humus.

Utilizare. Este o planta excelenta pentru randuri, platbande, pete, pentru amplasamente foarte insorite. De asemenea, este una dintre cele mai frumoase plante pentru terase, ferestre, balcoane. Florile taiate au o durata buna in apa.

Genul Koelreuteria Laxn. Fam. Sapindaceae Koelreuteria paniculata Laxm. este un arbore originar din China, care ajunge la 10 m inaltime are coroana larga, cu ramuri regulate, frunzele compuse, bipenate, lungi de 35 cm, cu 7 15 flori ovate ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Specii De Plante Ornamentale Care Decoreaza Toamna
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
2 544 cuvinte
Nr caractere:
13 230 caractere
Marime:
17.14KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Tag-uri:
plante, ornamente
Predat:
la liceu
Sus!