Sexualitatea

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In epoca moderna se detecteaza o tendinta mai moderna, dar mai putin armonizata cu sensul ei existential sacru maternitatea. Dupa al doilea razboi mondial multe dintre semenele noastre se lasa acaparate de vicii. Incep sa fumeze, devin foarte dinamice, joaca jocuri de noroc, frecventeaza cluburi de noapte, beau cafea si whisky. Aproape fiecare deceniu aduce un spor de modernitate.

In anul 1948, Alfred Kinsey si colaboratorii sai publica lucrarea de referinta Comportamentul sexual in masculinitatea umana, iar cinci ani mai tarziu el da societatii americane inca o lucrare, de data asta dedicata comportamentului sexual al femeii. Publicul accepta cu satisfactie ambele carti, dovedind inca o data interes pentru viata erotica. In 1953, Hughhefner ofera societatii americane revista Playboy, publicatie in care sexualitatea, chiar daca nu este tratata im modul cel mai riguros stiintific, pune probleme clare, folositoare si nu rareori amuzante.

Muzica est stralucitoare si cu vadite simpatii pentru senzualitate. Roock and roll-ul si dinamismul lui Elvis Presley, ca si tipetele lui patrunzatoare domolite de un timbru cald cu tremolouri spumoase, cuceresc intreaga societate a adolescentilor de pe tot cuprinsul Americii.

O comparatie cu societatea romaneasca pe acest segment de timp este greu de realizat, poate doar sa ne amintim ca in deceniul 1950 - 60 morala proletara actioneaza mai mult decat victorian in randul femeilor din tara noastra. Tinerii si tinerele nu au drepul sa ravneasca la modul de viata capitalist, nu au dreptul sa gandeasca la modul de viata al Occidentului, socotit decadent, descompus moral, putred. Nici studentilor nu le era permisa lectura cartilor din vest, daca nu voiau sa fie etichetati drept cosmopoliti. Despre sexualitate nici vorba sa se fi scris sau sa se fi vorbit. Liubov Iarovaia piesa jucata la Nottara elogia sotia care si-a denuntat sotul si la trimis in gulaguri. Modelul de viata occidental a starnit insa totdeauna interes in randul tinerilor, care nu pierdeau nici un prilej sa-l cunoasca, cat era posibil, din carti, filme, reviste, procurate cu oricata dificulate. America deceniului 1960 1970 cunoaste o masiva eroziune a corsajului mentalitatilor. Intorsi din cel de-al doilea razboi mondial, tinerii americani au acum o alta deschidere spre intelegerea existentei. Ei impun noi criterii de viata. Aceasta populatie puternica si vizibil provocatoare statorniceste aproape toate valorile societatii americane, fireste inclusiv cele referitoare la sexualitate, care devin si mai liberale. Lucrarile medicilor Masters si Johnson fac cunoscute americanilor cercetarile lor si raspunsurile primite de la subiectii implicati direct in masturbatie si coit.

Dincolo de suprafata acestei normalitati erotice isi continua existenta si iau extindere obiceiuri care corodeaza morala sociala si expun la urmari grave nucleul socitetii familia. Schimbarea partenerilor intre cupluri face senzatie in presa, la ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sexualitatea
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
819 cuvinte
Nr caractere:
4 612 caractere
Marime:
10.92KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Predat:
la gimnaziu
Sus!