Propolisul

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Propolisul este o substanta adunata de albine de pe mugurii de plop negru, care contin o secretie rezinoasa. Materiilor rasinoase adunate, albinele le adauga secretii propii si ceara. Preotii Egiptului antic foloseau propolisul la imbalsamarea mumiilor. In razboiul burilor medicul Pavel Meier a folosit o alife din vaselina si propolis in tratarea ranilor si a dat rezultate mai bune decit medicamentele. Privind valoarea bactericida si bacteriologica a propolisului, este suficient sa amintim ceea ce pateste bietul soarece de cimp care invelit in propolis nu intra in putrefactie 5-6 ani.

Compozitia propolisului- 55% rasini vegetale, balsamuri, flavone, acid feluric, 25-30%ceara, 10% uleiuri eterice volatile, 5% polen, 5% substante organice si microelemente (Al, Ba, Fe, Cr, Si, Mg, Ni, Pb). In stare naturala, prin mestecarea indelungata (timp de citeva ore) a unui fragment dintr-un baton de propolis natural: saliva umana este una din putinele substante care il solubilizeaza.

Sub forma extractului moale de propolis inglobat in miere sau folosit la prepararea diferitelor unguente si a supozitoarelor.

Sub forma diferitelor unguente, in compozitia carora intra extractul moale de propolis, cum este spre exemplu, unguentul Nikeprop.

Tinctura de propolis Preparare: La 100 g alcool de 80-86 grade, adaugam 20 g propolis intarit, tinut in frigider. Alcoolul amestecat cu propolis se introduce intr-un vas, se incalzeste la 30-40 grade si se amesteca bine. Aceasta procedura se repeta de 6-7 ori intr-o saptamina. Dupa aceea lasam sa se aseze, apoi turnam cu grija lichidul curat. Tinctura s-a dovedit folositoare in vindecarea urmatoarelor boli: Toate bolile infectioase care duc la stari febrile se trateaza cu 30 picaturi pe zi.

La menopauza Timp de un an de zile, zilnic 10 picaturi.

La inflamarea prostatei- zilnic30 picaturi.

La hipertensiune- zilnic 30 picaturi pina la vindecare.

La inflamarea rinichilor si ficatului- de 2 ori pe zi cite 40 picaturi puse intr-un pahar de 100 ml apa calda. Se repeta pina la vindecare.

La anghina, faringite, gripa- sau pentru evitarea unor complicatii, zilnic, de 2 ori cite 40 picaturi puse in 200 ml apa calda si zilnic de mai multe ori gargara.

La ulcer de stomac sau enterite- 40 picaturi puse in 100 ml lapte cald. Se bea pe stomacul gol.

Bataturile si cheratitele sint tratate in felul urmator: daca este posibil, inainte de culcare imbibam o bucata de vata in tinctura de propolis si o asezam pe locul dureros. Ziua, putem folosi alifia de propolis.

La afectiunile pielii- daca pacientul suporta spirtul, locurile bolnave sint frecate cu tinctura.

Afectiunile dispar repede. In cazul cind sirtul nu este suportat, propolisul trebuie amestecat intr-o crema.

Dupa barbierit- ne spalam pe fata cu o solutie de 40-50 picaturi de tinctura in 100 ml apa.

In TBC pulmonar- folosim de 3 ori pe zi cite 30 picaturi si saptaminal, de 2 ori facem inhalatii. Cu ocazia inhalatiei la 1/4 l de apa ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Propolisul
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
765 cuvinte
Nr caractere:
3 701 caractere
Marime:
9.32KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Predat:
la gimnaziu
Sus!