Previzualizare referat:

Extras din referat:

Pisica este unul dintre cele mai iubite animale de companie, desi aceste feline pot ameninta sanatatea omului din cauza faptului ca lor le cad multe fire de par, pe care omul daca le inghite (nu neaparat intentionat) ii afecteaza plamnii cauzandu-i poate chiar moartea. Totusi pisica poate fi de mare folos pentru cei care vor sa scape de soareci; este chiar renumita pentru talentul ei de vanatoare. Uneori juacause dar nu mereu, pisicile sunt foarte atente la vanatoare, stau si asteapta momentul ideal pentru a-si ataca prada sau jucaria preferata.

Pisica are vazul foarte dezvoltat, si la lumina dar si la intuneric. Multi cercetatori au constatat ca pisica vede mai bine pe intuneric decat la lumina. Pupilele ochior sunt verticale la lumina si rotunde la intuneric. Nici cu auzul nu sta mai prejos; pavilioanele urechilor sunt triunghiulare si mari. Urechile pisici sunt mereu orientate spre directia de unde vin sunetele. Astfel pisica poate auzi sunete de la distante foarte mari, sunete pe care omul nu le poate auzi fara nici un dispozitiv special.

Acest iubit animal de companie poate sarii de la mari inaltimi, aterizarea fiindu-i armotizata de pernutele de pe labute. Tot datorita acestor pernute pasi ei nu se aud. Pisicile au 4 labute cu cate 5 gherute si cate 6 pernute. Unele dintre ele pot fi considerate animale din inalta societate pentru ca sunt foarte prietentioase la mancare, alintate, sensibile si curate; cu mersul tantos, elgant etc. Pisica in general este foarte curata, se spala des si bine. Nu orice animal face lucrurile acestea.

Pisica naste pui vii. De obicei naste intre 3 si 6 pui. Acestia nu au ochi decat dupa cca. 10 zile si se hranesc timp de vreo 6 saptamani cu laptele grijuliei mame, care la un moment dat incepe sa-i invete sa vaneze, dar nu numai. Pisica este gestanta cam 2 luni de zile. Ea poate ramane gestanta de la varsta de 1 an de 2-3 ori pe an.

Varsta pisicii poate atinge si 15-20 de ani, dar destul de rar. Inca de la 5 ani, pe zi ce trece, pisica numai are simturile la fel de dezvoltate; ea se ataseaza mai mult de stapn, are nevoie mai mare de afectiunea stapanului; nu mai este la fel de vioaie ca de obicei. Primavara si toamna pisicile isi schimba parul (naparlesc nu foarte vizibil). De asemenea isi schimba mustatile in timpul maturizarii.

La nivelul falcilor pisica poseda niste glande a caror secretie ii place sa o inpregne la stapanul ei. Acest procedeu il face de obicei cand se alinta, se freaca de picioarele respectivului stapan.

Marele dusman al pisici dintotdeauna a fost si este cainele. Foarte des intre cele 2 mamifere nu exista o relatie de prietenie. Se cearta de cate ori au ocazia. In general in aceste conflicte cainele ataca primul; pisica stie sa se si apere dar deseori fuge de caini. N-ar fi o minune daca intr-un asemenea conflict pisica l-ar zgaria rau pe caine si ar fi castigatoare. Insa cainele o poate ciufuluii zdravan inainte ca ea sa atace.

Pisicile, desi sunt considerate carnivore ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Pisica - Varianta 4
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
689 cuvinte
Nr caractere:
3 423 caractere
Marime:
10.60KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Tag-uri:
pisica, animal
Predat:
la gimnaziu
Sus!