Ph-ul și viața sănătoasă

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Toate procesele vitale din organism se desfasoara la valori exacte ale pH-ului. Caracterul acid sau bazic al unei solutii poate fi pus in evidenta folosind indicatori acido-bazici numiti si indicatori de pH. Un indicator de pH este o substanta care are o anumita culoare cand se gaseste in forma sa de acid, si o alta culoare, diferita, cand se gaseste in forma de baza conjugata. In organismul animal precum si in organismul omului, multe dintre reactiile chimice sunt extrem de sensibile la pH-ul mediului de reactie. Pentru mentinerea constanta a pH-ului in mediul intern, organismul uman foloseste ca mecanisme functionale: Sangele uman are pH-ul cuprins intre 7, 38-7, 52. Prin urmare el este usor bazic si numai in aceste conditii celulele sangelui isi pot indeplini functiile lor. Prin tetanizare, daca pH-ul este mai m are de 7, 8 (tetanie contractii puternice involuntare ale muschilor). Rinichiul este un organ cu rol foarte important in reglarea pH-ului. pH-ul urinei are valori normale intre 4, 5-8. Aceasta plaja relativ larga a valorii pH-ului depinde de modul in care rinichiul elimina excesul de aciditate sau bazicitate din sange (valoarea normala a pH-ului urinei este de 6, 2). pH-ul urinei variaza in functie de alimentatie; este acid, in cazul alimentatiei bogate in carne, si bazic, in cazul unui regim vegetarian. Stomacul este un organ care prezinta secretii foarte acide (pH~1) valoarea aceasta scazuta a pH-ului fiind legata de functiile sale digestive. In timpul digestiei, alimentele sunt prelucrate si cu ajutorul bilei si a sucului pancreatic (pH~1) . Arsurile pe care le simtim uneori in stomac se datoresc cresterii aciditatii. Hiperaciditatea este o tulburare functionala care se manifesta prin cresterea excesiva a cantitatii de acid clorhidric din secretia gastrica, tulburare intalnita in cazul gastritei si a ulcerului duodenal.

Hipoaciditatea este o tulburare organica datorata scaderii secretiei sucului gastric sub valorile normale si cauzata de unele boli de stomac.

Uneori pentru a elimina excesul de aciditate unele persoane consuma bicarbonat de sodiu (carbonat acid de sodiu). Gastritele acute sunt boli inflamatorii ale mucoasei gastrice cauzele lor fiind ingestia de alcool, bauturi concentrate, substante toxice ca amoniacul, mercurul, acidul sulfuric, soda caustica, medicamente. Parul si pielea sunt si ele parti ale organismului si se pare ca ar trebuii sa folosim produse cosmetice cu pH aproximativ 5, 5 deci slab acid pentru a neutraliza alcalinitatea introdusa de apa sau detergenti. Firul de par este format din catene lungi de aminoacizi iar intre aceste catene apar legaturi, formandu-se un polimer, o molecula uriasa formata din foarte multi aminoacizi care se repeta unul dupa altul. Aminoacizii sunt substante organice, reprezentand unitatile structurale de baza ale proteinelor.

Intre lanturile de aminoacizi pot aparea legaturi de hidrogen, de sulf, sau punti saline (de tip ionic). Cand ne spalam pe cap ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Ph-ul si viata sanatoasa.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 855 cuvinte
Nr caractere:
11 501 caractere
Marime:
22.98KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Tag-uri:
ph, Alimentatie
Predat:
la liceu
Sus!