Pasări de pradă

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Pasarile de prada sunt rapitoare innascute- talentul si indarjirea lor ii fac campionii necontestati ai lumii pasarilor. Stapanii aerului, inzestrati cu o acuitate vizuala deosebita, isi captureaza si devoreaza victimele cu ajutorul ghearelor indoite si al pliscurilor incovoiate. Rapitoarele de zi isi inghit in intregime prazile mai mici. Enzimele digestive foarte eficiente descompun si mistuie chiar si oasele din prada.

Parul si penele inghitite le scuipa ulterior.

Uliul de camp pestrit. Ulii de camp, rude ale vulturilor au corp usor, aripi lungi si sunt maestrii zborului lent, in apropierea solului. Acestia vaneaza pe arii intinse. In general, pasarile de prada se hranesc cu alte pasari sau animale mici cum ar fii soarecii sau alte rozatoare. Unele pasari cum ar fi vultanii se hranesc cu cadavre sau hoituri avand o masa gratuita. Soimul calator este specia de pasare cea mai raspandita pe glob. Aceasta pasare rapitoare se arunca asupra prazii cu o viteza de 300 km/ora asupra prazii. Este raspandit pe toate continentele cu exceptia Antarcticii.

GAIA ROSIE. Gaile sunt pasari rapitoare de statura mare, cu aripi lungi si penele din coada in forma de V. Aceste pasari se hranesc cu mortaciuni.

Vindereul Nakingian. Caracteristica vindereilor este ca aruncandu-se in directia vantului, poate pluti pe loc. Se estimeaza ca vazul vindereilor este de 8 ori mai bun ca al omului.

Vulturii plesuvi suri ruppel se hranesc cu cadavre. Sunt chei pe cap si pe gat asfel penele nu li se murdaresc cu sange. Acvila de munte are aripi late de 2 metrii, find una din dintre pasarile rapitoare cele mai puternice. Ghearele acesteia sunt ascutite si cu acestea ea isi omoara prada.

Acvila de mare cu cap alb isi cauta de mancare iarna. Se hraneste cu animale mai mici si este simbolul national al Statelor Unite. Serparul negru. Serparii negri traiesc in Africa, Asia si Europa de Sud. Se hranesc cu serpi, soparle si alte animale taratoare.

Vanturelul rosu. Vindereii apartin ordinului soimilor si consuma in general mamifere mici soareci, rozatoare si alte mamifere.

Secretarul sau vulturul serpar. Este cea mai speciala dintre speciile de prada, si formeaza o specie distincta. Vaneaza pe jos si nu se ridica cu placere in aer prefera sa fuga chiar si cand este in primejdie. In savana se hraneste cu cosasi, lacuste soparle care cuibaresc pe hol. Chiar si serpii cad victima loviturilor lui puternice si bine directionate. Secretarul a primit numele de la penele lungi din spatele urechilor, acesta seamana cu stiloul pe care secretarii il tineau dupa urechi in timp ce lucrau.

Vindereul rosu este una din cele mai cunoscute pasari rapitoare. Si acesta se avanta uneori in urmarirea prazii, dar de obicei vaneaza cu o tehnica diferita. Isi extinde aripile cu varf ascutit si deschide penele cozii in forma de evantai, asteftand aparitia rozatoarelor mici in iarba. In momentul in care observa prada, cade liber cu ghearele desfacute si aripile inchise peste ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Pasari De Prada - Varianta 1
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
589 cuvinte
Nr caractere:
3 105 caractere
Marime:
8.50KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Tag-uri:
pasari, specii
Predat:
la liceu
Sus!