Marele Rechin Alb

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Marele rechin alb (Carcharodon carcharias) este un membru al familiei Isuridae rechini macrou din ordinul Isuriformes. Toti rechinii (subclasa Selechii) apatin clasei Chondrichthyes pesti cartilaginosi alaturi de pisici de mare, vulpi de mare si himere.

Poate sa atinga o lungime medie de 9 metri si o greutate medie de 4 tone, si s-a raportat depre specimene chiar mai mari.

Distributia: peste tot in lume in toate marile principale tropicale si temperate calde, dar pare sa prefere apele de coasta adanci de peste 50 de metri.

Cunoscut ca mancator de oameni, marele rechin alb este un pradator oceanic cu putere si eficienta iesita din comun. Transforma aproape orice inoata in mare - animal sau om.

Este singurul rechin in mod regulat cu prazi de sange precum focile si delfinii. Astfel, nu este de mirarea ca nu se sfiieste sa muste un om.

Surprinzator este unele victime au supravietuit atacului. Unul dintre motive este tehnica de ataca si fugi a rechinului: in loc sa isi devoreze imediat victimele, el musca o data sia poi se departeaza. El poate sa se intoarca pentru alta muscatura, dar pana atunci victima poate fi scoasa din apa de salvatori. Ranile teribile provocate de o singura muscatura se dovedesc adesea fatala.

E posibil ca notorietatea rechinului sa fi fost accentuata datorita acestui fapt. Rechinul tigru, la fel de periculos, a mancat probabil la fel de multi oameni, dar victimele lui nu au putut sa vorbeasca despre el.

Putine animale inspira atata teroare si asemenea fascinatie morbida ca marii rechini albi. Prezentati in filme si in literatura ca ucigasi insetati de sange, ei sunt considerati responsabili pentru cele mai multe cazuri de atacuri de rechini, fatale sau aproape fatale. Legenda este cu siguranta exagerata, dar fara indoiala marele rechin alb este printre cei mai periculosi pradatori din lume.

Eleganta fatala Marele rechin alb aprtine grupului de rechini macrou, care include unii dintre cei mai mari si mai rapizi pesti din lume.

In mod tipic, acesti pesti au corpul extrem de hidrodinamic si fusiform gros la mijloc shy subtiindu se pana intr un punct spre spre cele doua capete. Spre deosebire de alte tipuri de rechini, care inoata idoindu si intregul corp, marele rechin alb isi mentine corpul rigid si se propulseaza cu batai rapide si puternice ale cozii un sistem extrem de eficient care ii permite rechinului sa atinga viteze de pana la 80 km/h cand se angajeaza intr un atac.

Aceste viteze mari nu pot fi mentinutemai mult timp, dar marele rechin alb se poate deplasa zile in sir cu viteza constanta de aproximativ 3 km/h fara urma de oboseala. Aceasta se datoreaza hidrodinamicii sale practic perfecte si proportiei relativ mari de muschi rosii continuti de corpul sau. Acesti muschi sunt actionati printr o alimentare bogata cu sange oxigenat, ceea ce le permite sa functioneze timp nelimitat cu efort redus. Acest lucru este vital pentru rechin, deoarece el trebuie sa inoate continuu pentru a ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Marele Rechin Alb
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 108 cuvinte
Nr caractere:
5 787 caractere
Marime:
9.96KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Tag-uri:
rechin, specie
Predat:
la liceu
Sus!