Importanța bacteriilor în viața omului și a planetei

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Bacteriile sunt organisme unicelulare sau coloniale, raspandite pretutindeni in natura, in sol, in apa, in aer, in corpul plantelor, animalelor si al omului. O celula bacteriana este formata din: perete celular, membrana, citoplasma si substanta nucleara difuza, numita nucleoid. La exteriorul peretelui celular, unele bacterii pot fi inconjurate de o capsula gelatinoasa. Bacteriile pot prezenta unul sau mai multi cili dispusi de jur imprejurul celulei sau la unul din capetele ei. Forma bacteriilor poate fi: sferica (coci), de bastonas (bacili), de virgula (vibrioni), de spirala (spirili). Majoritatea bacteriilor au nutritie heterotrofa. Unele se hranesc cu substante oganice pe care le descompun pana la produsi simpli - bacterii saprofite, iar altele utilizeaza substantele organice din celulele vii, producandu-le diferite boli -bacterii parazite.

Biotehnologiile traditionale sunt utilizate cu succes in industria alimentara. La baza lor se afla procesele de fermentatie descompunerea substantelor organice- in conditii aerobe sau anaerobe si formarea produselor intermediare (acetona). Diferite tipuri de microorganisme: drojdiile (fermentatia alcoolica), bacteriile lactice (fermentatia lactica) pot provoca procesul de fermentatie. Cascavalul se pregateste din lapte cu utilizarea bacteriilor speciale (uneori si a ciupercilor). Bacteriile se inmultesc foarte repede in organismul uman si in alimente: in doar 9 ore, o bacterie da nastere la alte 100 milioane de bacterii.

Pneumonia- este boala caracterizata prin inflamarea plamanilor si care este cauzata de bacterii, virusi sau iritanti chimici. Este o infectie sau o inflamare grava in care plamanii se umplu cu puroi sau alte lichide.

Scarlatina-este cauzata de bacteria numita Streptococul beta-hemolitic din grupul A. Este sensibil la dezinfectante. Este sensibil la antibiotice in special la penicilina.

Unele dintre cele mai bune remedii pentru bolile provocate de bacterii sunt antibioticele care trebuiesc luate numai sub prescriptia medicului.

...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Importanta Bacteriilor In Viata Omului Si A Planetei
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
337 cuvinte
Nr caractere:
1 943 caractere
Marime:
63.45KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Tag-uri:
bacterii, importanta
Predat:
la liceu
Sus!