Hipopotamii, porcii și pecarii

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Familia Hipopotamidae are doua specii - hipopotamul si hipopotamul pitic - fiecare adaptata la habitate destul de diferite. Desi amindoua traiesc in Africa, hipopotamul traieste in lacuri si riuri aflate in mijlocul pajistilor deschise, in timp ce hipopotamul pitic este un animal mai putin intilnit, care traieste in tinuturile impadurite.

Turmele de hipopotami isi petrec ziua dormitind, doar virful narilor vazindu-se de asupra apei. Ies din apa aproximativ cinci ore pe noapte pentru a se hrani cu vegetatia din apropiere, smulgind iarba cu buzele lor late. Aceasta tehnica de pascut face ca planta sa iasa cu radacina si poate duce la disparitia vegetatiei din jurul bazinului preferat al hipopotamului, fiind uneori nevoiti sa parcurga mai multi kilometri pentru a se hrani, alergind sub apa pe virfuriledegetelor, sau urmarind poteci pe uscat pentru a ajunge la gazonorile preferate. Hipopotamul consuma aproximativ 40 kg de vegetatie fiecare noapte. Hipopotamii isi economisesc energia petrecindu-si cea mai mare parte din viata trindavind prin apa. Apa ajuta la sustinerea greutatii corpului. Cind inoata sub apa, hipopotamii sunt creaturi surprinzator de gratioase. Hipopotamii pitici, care trebuie sa transporte o greutate mai mica, petrec mai mult timp pe uscat.

Hipopotamii pitici se gasesc numai in grupuri familiale mici, formate dintr-un mascul, o femela si puiul lor. Hipopotamii insa sunt mult mai gregari. Masculii controleaza teritorii care contin mai multe femele cu puii lor; aceste grupuri pot insuma pina la 150 animale. Membrii familiei Hipopotamidae ajung matur sexual intre virstele de 4 si 11 ani, iar imperecherea are loc o data sau doua ori pe an. Familiile contin de obicei un pui (rare ori gemeni) nascut in anotimpul ploios dupa o perioada de gestatie (sarcina) de 240 de zile pentru hipopotami si de 190-210 zile pentru hipopotamii pitici; puii se hranesc cu laptele mamei lor timp de aproximativ 8 luni. Piele netida a hipopotamului este adaptata la viata acvatica. Are un strat de suprafata subtire, care se deshidrateaza de cinci ori mai repede decit ce a omului. De aceea hipopotamii trebuie sa stea sub apa in timpul zilei. Glande speciale elimina un lichid roz, viscos care lacuieste suprafata pielii pentru a o proteja de arsuri provocate de soare si de infectii.

Porcii salbatici si mistretii Porcii si mistretii, inclusiv familiarul porc alergator (Phacochoerus aethiopicus), sunt animale relativ nespecializate, gasite intr-o gama larga de conditii climatice si habitate diferite, precum paduri, stebe, savane si mlastini. Introdusi in Australia precum si in America de Nord si de Sud, porcii s-au inmultit atit de mult, incit populatiile salbatice si salbaticite au devenit daunatoare in unele regiuni.

Adapostindu-se prin tufisuri si stufarisuri sau ierburi inalte, porcii s-au adaptat chiar si in regiunile populate de oameni. Singurul lucru de care au nevoie este apa, deoarece baia in norai este vitala pentru ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Hipopotamii Porcii Si Pecari
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
915 cuvinte
Nr caractere:
5 038 caractere
Marime:
12.01KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Predat:
la gimnaziu
Sus!