Haemophilus Influenzae Streptococcus Pyogenes Staphilococcus Aureus

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Pneumonia pneumococica are in majoritatea cazurilor o evolutie tipica. Sub tratament cu antbiotice (penecilina) febra scade in 24-36 de ore si afebrilitatea se obtine in citeva zile.

Semnele generale de boala, tuse si durerea toracica se reduc rapid, pe cind semnele clinice de condensare pulmonara regreseaza in 3-5zile. In formele mai severe de pneumonie respiratia suflanta si ralurile crepitante pot persista 5-7zile, concordant cu rezolutia imagini radiologice. Disparitia opacitatii pulmonare radiologice se obtine in 10- 16zile si o pneumonie cu evolutie prelungita trebuie diagnosticata daca nu s-a obtinut din vindecarea clinica si rezolutie completa radiologica dupa trei saptamini.

Orce opacitate pulmonara restanta, dupa aceasta data, trebuie explorata complet, inclusiv prin bronhoscopie, pentru a exclude o pneumonie secundara unei obstructii neoplazice.

Evolutia naturala, (in absenta tratamentului cu antibiotice a pneumoniei este de 9-15zile urmate de vindecare, in cele mai multe cazuri. Sfirsitul perioadei de stare este cel mai frecvent brusc (criza pneumonica) si mai rar in lisis. Complicatiile pneumoniei pneumococice sunt relativ rare si usoare. Ele sunt mai frecvente si mai severe in alte tipuri de pneumonii bacteriene.

1. Pleurezia serofibrinoasa (aseptica se intilneste la peste1/3 din bolnavi mai ales cind antibioterapia nu este inceputa prompt. Ea apare printr-o reactie de supersensbilitate la antigenul pneumonic de tip polizaharidic.

Lichidul este serocitrin, uneori turbid, cu neutrofile foarte multe, are ph mai mare sau egal cu 7, 30 este steril. Cantitatea de lichid este mica sau moderata. Aparitia revarsatului pleural prelungeste subfebrilitatea si durerea toracica. Pleurezia se resoarbe spontan in 1-2 saptamini sub tratament antiinflamator si eventual antibiotic. Revarsatele pleurale mai importante sau prelungirea subfebrilitatii, obliga la evacuarea lichidului.

2. Pleurezia purulenta (empienul pleural) survine rar la aproximativ5% din bolnavii netratati si la aproximativ1% din cei tratati. Ea se manifesta prin durere continua, elemente de pleurezie la examenul clinic, reaparitia sau persistenta febrei, stare generala toxica.

Lichidul pleural este purulent, cu leucocite intre 10. 000-50. 000mm. si cu germeni intra si exta leucocitari, ph lichidului este sub7, 30. Cantitatea de lichid poate fi moderata, dar in absenta tratamentului adegvat poate deveni importanta. Tratamentul presupune punctie-aspiratie sau mai bine toracotomie-minima si instituirea unui tub de dren, cu aspirarea continua a lichidului alaturi de antibiterapia corespunzatoare pe cale generala si eventual locala.

3. Abcesul pulmonar survine foarte rar in pneumonia pnumococica, intrucit germenul nu produce necroza tisulara.

Abcedarea se poate produce in special dupa infectia cu tipul 3 de pneumococ sau din cauza unei infectii concomitente cu germeni aerobi si anaerobi.

4. Atelectazia este deasemenea o complicatie rara. Ea se produce prin dopurile de mucus care nu pot fi ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Haemophilus Influenzae Streptococcus Pyogenes Staphilococcus Aureus
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 444 cuvinte
Nr caractere:
9 256 caractere
Marime:
8.21KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Predat:
la gimnaziu
Sus!