Previzualizare referat:

Extras din referat:

Gonoreea este o boala cu transmitere sexuala ce poate fi tratata, provocata de o bacterie numita Neisseria Gonorrhea. Aceasta bacterie poate infecta tractul genital, gura si rectul. La femei intrarea in uter este primul loc in care apare infectia. Totusi, boala se poate extinde in uter si trompele uterine avand ca urmare inflmatia pelviana (IP). Aceasta boala afecteaza peste 1 milion de femei in Statele Unite si poate provoca infertilitate in peste 10 % din cazuri.

In 1997, cadrele medicale au raportat 324, 901 de cazuri de gonoree in Statele Unite ale Americii. Institutul de Medicina estimeaza, insa, ca 800. 000 de cazuri de gonoree apar anual in S. U. A., cazuri ce duc la cheltuirea a peste 1 miliard de dolari pe tratamentul acestei boli si a complicatiilor acesteia. Gonoreea este raspandita in timpul actului sexual (fie ca este vaginal, oral sau anal). Persoanele care practica sexul anal pot avea o infectie gonococica la nivelul rectului. Chiar si femeile care nu iau parte la un act sexual anal pot fi infectate daca bacteriile sunt raspandite in zona vaginala.

Femeile infectate pot transmite gonoreea noilor-nascuti in timpul nasterii, provocand astfel infectii la nivelul ochilor copiilor lor. Aceasta complicatie este rara, deoarece nou-nascutii primesc un tratament pentru a preveni infectia. Daca infectia apare in tractul genital, gura sau rectul unui copil, aceasta se datoreaza de obicei unui abuz sexual.

Primele simptome sunt in general discrete. Acestea apar intr-o perioada de doua pana la zece zile de la contactul sexual cu un partener infectat. De multe ori nu apar simptome la persoanele infectate cu gonoree; astfel 10 15 % dintre barbati si pana la 80 % dintre femei nu prezinta nici un fel de simptome. Aceste persoane risca sa dezvolte complicatii ale gonoreei si raspandesc boala in necunostinta de cauza. secretii vaginale galbene sau sangeroase Alte simptome mai avansate, care indica aparitia inflamatiei pelviene, include crampe si dureri, sangerari intre perioadele menstruale, stari de voma si febra.

Barbatii prezinta simptome mai des decat femeile. Acestea includ: aparitia de puroi in interiorul penisului usturime in timpul urinarii ce poate deveni acuta.

Simptomele infectiei rectului includ mancarimi in zona anala si sangerari in timpul defecatiei.

Diagnosticarea gonoreei: Medicii sau celelalte cadre sanitar folosesc de obicei trei metode pentru a diagnostica gonoreea: prelevarea de mostre biologice din zona infectata si colorarea lor, detectarea prezentei genelor bacteriene in urina si cresterea bacteriei in culturi de laborator. Multi doctori prefera sa foloseasca mai multe teste pentru a marii acuratetea diagnosticului.

Metoda colorarii presupune plasarea unei mici cantitati de secretie peniana sau cervicala pe o lamela si amestecarea acesteia cu un colorant. Apoi doctorul cauta pe lamela bacteriile cu ajutorul unui microscop. Acest test dureaza foarte putin. Metoda aceasta este foarte buna ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Gonoreea
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
996 cuvinte
Nr caractere:
5 868 caractere
Marime:
10.10KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Tag-uri:
boala, transmitere
Predat:
la liceu
Sus!