Glandele endocrine și rolul lor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Vei descoperi ca organismul tau se afla inntr-un permanent echilibru functional raspunzand adecvat la schimbarile mediului inconjurator si datorita glandelor endocrine.

Sistemul endocrin lucreaza in stransa corelatie cu sistemul nervos, ambele fiind sisteme integratoare prin care organismul isi autoregleaza activitarea si se adapteaza situatiilor mereu schimbatoare ale mediului.

Sistemul endocrin cuprinde un ansamblu de organe, raspandite in diferite zone ale corpului, care se afla intr-o stransa coreletie functionala.

Acestea sunt glandele endocrine, specialita in producerea si secretarea unor substante numite hormoni. Hormonii sunt elimitati diresc in sange, din aceasta cauza glandele endocrine se mai numesc si glande cu secretie interna. Ele se deosebes de glandele exocrine- cu secretie externa care isi eliberea produsii prin canale, la exteriorul corpului, sau in interior, in diferite cavitari (asa cum sunt glandele la nivelui pielii sau glandele anexe ale tubului digestiv). In masinaria complicata a corpului tau hormonii declanseaza mecanisme fine de autoreglare. Desi secretati in candtitari foarte mici, hormonii sunt substante foarte active care actioneaza la distanta fata de locul in care au fost produsi, conducand prin sange adevarate mesaje spre diferite tesuturi si organe din corp.

Celulele din corp sunt adevarate tinte capabile sa recunoasca si sa recepteze informatiile specifice aduse de hormoni, din miile de informatii aduse pe calea sangelui.

Hormonii actioneaza prin stimularea sau inhibarea activitatii acestor organe-tinta, regland procese foarte importante si vitale pentru organism: - maturarea organelor reproducatoare.

...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Glandele Endocrine Si Rolul Lor
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
642 cuvinte
Nr caractere:
4 468 caractere
Marime:
11.22KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Tag-uri:
glande, rol
Predat:
la liceu
Sus!