Gestionarea Deșeurilor Urbane

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Peste 90% din cantitatea de deseuri urbane din tara noastra sunt depozitate în amenajari orasenesti speciale. În anul 1999 se înregistrau 303 astfel de depozite, reprezentând 25% din depozitele nationale, care ocupa aproximativ 1236 hectare, cca. 9% din suprafata totala destinata depozitarii deseurilor la nivel national. Dintre aceste depozite, 30% sunt destinate deseurilor menajere simple,10% pentru namolul orasenesc de la epurarea apelor, restul fiind depozite mixte, atât pentru deseurile menajere cât si pentru cele industriale, de obicei nepericuloase. Mai mult sau mai putin legal, în depozitele municipale sunt acceptate si deseuri industriale periculoase. Amestecul acestor tipuri de deseuri poate conduce la producerea unui levigat încarcat cu substante nocive, care, prin infiltrare, polueaza apele de suprafata si subterane, solul si implicit afecteaza starea de sanatate a populatiei din zona.

Din totalul depozitelor urbane, 87% sunt plasate în afara oraselor, 6% pe malul apelor, iar restul de 7% se gasesc în interiorul localitatilor. De asemenea, 40% dintre aceste depozite nu beneficiaza de facilitati de protectie a mediului înconjurator. În ceea ce priveste municipiul

La nivelul Bucurestiului, din categoria deseurilor urbane menajere fac parte deseurile menajere propriu-zise,deseurile de origine comerciala, namolurile de origine domestica, deseurile din constructii si demolari si produsele casnice uzate.

Deseurile menajere rezultate din activitatea casnica a locuitorilor au în compozitie resturi de la prepararea si consumul hranei, ambalaje, ziare, cartoane, textile, obiecte vechi deteriorate.Compozitia procentuala a deseurilor menajere, la nivelul municipiului Bucuresti:

......

Caracteristic municipiului Bucuresti este ca, la o suprafata de 228 km2, are o populatie de 2064464 locuitori(densitatea de 9055 locuitori pe km2), si un numar de 109194 cladiri de locuit, respectiv 726987 locuinte.

Producatorii de deseuri menajere sunt: populatia, asociatiile de locatari, colectivitatile (scoli, spitale, camine, hoteluri,crese), pietele agro-alimentare etc. Rata de generare a deseurilor solide este de 1,2 kg/locuitor/zi, la nivel global 3600 – 3800 t/zi, din care hârtie si carton 122 t, sticla 360 t,materiale plastice 110 t etc.

Deseurile solide menajere, corpuri solide cu umiditate redusa sau resturi alimentare cu umiditate ridicata, sufera un proces de degradare specific si variabil, de la câteva luni(resturi alimentare, hârtie) la zeci de ani (metal, sticla, plastic).

Deseurile din unitatile sanitare formeaza o categorie speciala în cadrul deseurilor menajere, nu atât prin natura lor chimica, cât mai ales prin riscul infectiilor microbiologice pe care le prezinta, necesitând o denocivizare-sterilizare speciala.

Deseurile stradale (187300 t/an), formate pe cale publica, sunt variabile cantitativ si compozitional în functie de anotimp, natura pavajului, gradul de acoperire cu vegetatie /asfalt. În general sunt deseuri solide, biodegradabile.

Observații:

Facultatea de Biologie Iasi

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Gestionarea Deseurilor Urbane.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
10/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
4 135 cuvinte
Nr caractere:
22 733 caractere
Marime:
22.78KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Biologie
Predat:
la facultate
Materie:
Biologie
Profesorului:
Maniu Catalin
Sus!