Flora și fauna din jurul Bucureștiului

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Bucurestiul este un oras de campie cu flora si fauna specifica climatului temperat continental, stepa ierboasa.

Astfel flora este alcatuita in principal de arbori din categoria foioaselor (stejar, fag, castan, tei, salcie in lunca raurilor), pomi fructiferi (pruni, caisi, meri, peri, ciresi, etc) si arbusti (prunul salbatic, macesul, porumbarul, macesul pitic), flori viu colorate si bogate (musetel, mac, trandafiri, albastrele, margarete). In parcurile amenajate din interiorul orasului pot fi intalnite si specii aclimatizate, care nu sunt specifice campiei.

Climatul si relieful din imprejurimile Bucurestiului sunt foarte potrivite pentru agricultura. Se cultiva cereale, legume si pomi fructiferi. Pe langa acestea se dezvolta o serie de plante salbatice, daunatoare culturilor si pe care omul incearca sa le distruga (buruieni). In paduri cresc o mare varietate de ciuperci, ferigi si muschi. Fauna este formata mai ales din animale domestice. Vegetatia s-a restrans treptat si multe din animalele salbatice au disparut (bizonii). In zilele noastre au ramas pasari si rozatoare mici, ca veveritele, in insulele de padure care mai exista.

Unele vietati s-au adaptat vietii de oras. De pilda, rozatoarele, pasarile si insectele salasluiesc acum printre case si alte cladiri. In continuare sunt prezentete cateva exemple de plante si animale intalnite mai des in jurul Bucurestiului.

Plopul este un gen de arbore cu frunze ovale si cu flori careapar inainte de infrunzire. Are o crestere rapida si o mare capacitate de inmultire. In tara noastra cresc zece specii de plopi. In zona de campie (Bucuresti) cel mai frecvent intalnit este plopul inalt (aproximativ 30 de metri) cu coroana larga, rotunda si cu scoarta albicioasa. Lemnul de plop este folosit la fabricarea chibriturilor, a furnirelor, a sindrilei precum ti in industria celulozei.

Salcia Este un arbore inalt de pana la 20 de metri, cu frunze lanceolate si flori grupate in inflorescente. Are lemnul usor, moale, omogen, folosit mai mult pentru foc si la fabricarea chibriturilor. Salcia creste spontan in special in zona de campie pe maluil apelor si in parcuri.

Stejarul de ses Exista peste 400 de specii de stejar. Printre acestea, stejarul de ses este un arbore cu frunze cazatoare, care poate atinge 30-40 metri inaltime. Creste greu, dar traieste cel putin 400 de ani. Scoarta sa contine tanin si este utilizata in industria pielariei, iar lemnul, foarte dur, este folosit in industria mobilei.

Stejarul face un fruct numit ghinda, de forma alungita si cilindrica. Ghinda, de dimensiunea unui ou mic, uneori striata cu dungi maronii, este asezata intr-o cupa micuta, numita capsula.

Ciresul Este un pom fructifer din familia rozaceelor, inalt de 8 12 metri cu trunchiul de culoare bruna cenusie, cu flori albe. Fructul este format dintr-o grupa carnoasa, sferica, de culoare galbuie sau rosie cu diferite nuante, cu gust dulce sau amarui. Se cultiva in livezi sau in gradinile ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Flora Si Fauna Din Jurul Bucurestiului
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
936 cuvinte
Nr caractere:
4 320 caractere
Marime:
365.89KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Tag-uri:
fauna, flora
Predat:
la liceu
Sus!