Fitopatologie

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In zilele noastre este tot mai puternica dorinta de a se realiza o legatura mai stransa intre om si natura , fapt constatat mai cu seama de locuitorii mediului urban .Una din posibilitatile de creare a acestei legaturi este decorarea caminului cu plante si flori . Aceasta indeletnicire nu este doar o petrecere placuta a timpului ci este si o preocupare serioasa de cultivare a acestor plante datorita cerintelor sporite de piata .

Plantele de interior sunt foarte variate ca forma , culoare , dimensiune si se deosebesc prin cerintele fiecareia in pare in cea ce priveste lumina , umiditatea si nevoia de substante nutritive . De asemenea si inmultirea si sensibilitatea plantelor fata de boli si daunatori este foarte variata.

Tematica vasta a bolilor speciilor floricole cultivate in sere si apartamente se datoreaza numarului mare si variat de plante cultivate .

In cele ce urmeaza voi prezenta biologia ,profilaxia si terapia celor mai frecvente boli intalnite la plantele floricole cel mai des cultivate in sere si apartamente .

FAINARILE

Fainarile sunt boli produse de ciupercile Ersiphales (Ascomycotina ). Se recunosc dupa petele albicioase , pasloase , apoi prafoase , ceea ce da organelor plantelor aspectul ca ar fi pudrate cu faina . De fapt pasla reprezinta corpul sau miceliul ciupercii ,iar faina este formata din fructele asexuate ale ciupercii - conidiofori cu conidii sau oidii ( organele care raspandesc boala in vegetatie ). In pasla miceliana , care poate indeplinii si functia de rezistenta peste iarna cu ochiul liber , se observa puncte brune - negricioase - periteciile cu asce si ascospori (fructe sexuate ), ce indeplinesc si functia de rezistenta . Datorita atacului, plantele sunt stanjenite sau oprite in crestere si dezvoltare .

Fainarea trandafirului ( Sphaerotheca pannosa var. rosae )este cea mai frecventa boala care se manifesta in culturile de trandafir din camp si spatii protejate

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Fitopatologie.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
3 961 cuvinte
Nr caractere:
22 165 caractere
Marime:
23.09KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Biologie
Tag-uri:
fainari, produse, ciuperci
Predat:
la facultate
Materie:
Biologie
Profesorului:
Diana Grecu
Sus!