Evoluția presiunii intraoculare după facoemulsificarea cristalinului

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Evolutia presiunii intraoculare dupa facoemulsificarea cristalinului la pacientii cu sau fara sindrom de exfoliere K F Damji1, A G P Konstas2, J M Liebmann3, W G Hodge1, N G Ziakas2, S Giannikakis2, G Mintsioulis1, A Merkur1, Y Pan1 and R Ritch3, 4 1 Department of Ophthalmology, University of Ottawa, Ottawa Hospital Eye Institute, Ottawa, Canada 2 Glaucoma Unit, A University Department of Ophthalmology, AHEPA Hospital, Thessaloniki, Greece 3 New York Eye and Ear Infirmary, New York, NY, USA 4 The New York Medical College, Valhalla, NY, USA Sindromul de exfoliere reprezinta o manifestare sistemica legata de varsta, marcata prin sinteza si depozitare progresiva de material fibrilar extracelular in segmentul anterior, reprezentand cea mai cunoscuta cauza, identificabila, a glaucomului in intreaga lume.

Diagnosticul sindromului exfoliativ este neobisnuit inainte de 50 ani, prevalenta acestuia tinzand sa creasca odata cu varsta. Aceasta manifestare este asociata cu un numar crescut de afectiuni oculare precum hipertensiunea oculara, GUD, cataracta, subluxatia de cristalin, afectarea barierei hemato-apoase, ocluzia de vena retiniana. Deasemeni a fost asociat cu risc intraoperator crescut pe durata facoemulsificarii sau extractiei extra capsulare a cataractei, incluzand aici si incidenta mare de pierdere de vitros si rupturi capsulare sau zonulare. PIO crescuta cu sau fara leyiuni glaucomatoase apar in aproximativ 25% din populatia cu SE, sau cu o rata de 6-10 ori mai mare in ochii fara SE. In momentul diagnosticului PIO este mai mare decat in GPUD cu o frecventa mai mare a afectari nervului optic, modificari de CV mai mari, un raspuns mai prost la medicatie, o progresie mult mai rapida, evolutie clinica mai proasta, si cel mai frecvent necesita interventie chirurgicala. Astfel incat o monitorizare mai atenta si un control al PIO la acesti pacienti are o mare importanta. Coexistenta cataractei si glaucomului cu SE adesea aduc dileme in managementul si abordarea interventiei chirurgicale. Determinarea magnitudinii reducerii PIO responsabile de chirurgia cataractei la pacientii cu SE sau GE sunt utile in determinarea momentului deciziei de a practica faco singura sau combinata cu trabeculectomie. Astfel apare ipoteza precum ca la pacientii cu SE au mai mare scadere a PIO comparativ cu ceilalti din cauya pierderii frictiunii iridolenticulare si prin urmare o pierdere mai redusa de pigment irian sau material exfoliativ de pe cristalin si iris.

Scopul acestui studiu de a evalua efectele faco asupra scaderii PIO la pacientii cu E si de a compara valorile acesteia pe perioada a celor 2 ani de urmarire. In aditie autorii au fost interesati de a compara scaderea PIO la pacientii cu Ge si la cei cu GPUD.

Se prezinta un studiu multicentric prospectiv ce a inclus pacienti de la Institutul oftalmologic din Otawa, Universitatea Aristotel (Grecia) precum si din centrul oftalmologic din N+Y. Interventiile chirurgicale au fost practicate de 6 ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Evolutia Presiunii Intraoculare Dupa Facoemulsificarea Cristalinului
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 656 cuvinte
Nr caractere:
7 937 caractere
Marime:
11.81KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Biologie
Tag-uri:
evolutie, OCHI
Predat:
la facultate
Materie:
Biologie
Sus!