Etapele Diviziunii Mitotice

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Bulbi de ceapa, trusa de disectie, lame si lamele microscopice, microscoape Componente specifice vizate: C. S. 1. 3. Identificarea structurilor biologice microscopice in vederea caracterizarii lor. C. S. 2. 1. Utilizarea investigatiei pentru identificarea unor caractere generale ale organismelor si evidentierea componentelor si proceselor celulare. C. S. 2. 2. Prelucrarea rezultatelor obtinunte din investigatii si formularea concluziilor. C. S. 3. 1. Reprezentarea lumii vii pe baza modelelor. C. S. 4. 1. Utilizarea corecta a terminologieo specifice biologiei in diferite situatii de comunicare C. S. 4. 2. Prezentarea informatiilor folosind diverse metode de comunicare C. S. 4. 1 - CD. 1. Reamintirea notiunilor si conceptelor dobandite in studiul biologiei Celulele eucariote au o organizare relativ unitara. Fiecare celula este constituita din 3 componente: membrana, citoplasma si nucleu. La acestea se adauga in cazul celulei vegetale peretele celular.

Nucleul estecentrul coordonator al tuturor functiilor celulare, el depozitand cea mai mare parte a informatiei genetice celulare. De asemenea, declanseaza si regleaza toate procesele ce promoveaza si conduc la diviziunea celulara.

CD. 2 Stabilirea rolului nucleului in transmiterea caracterelor ereditare. Rolul nucleului in transmiterea caracterelor ereditare este fundamental. 0 celula fara nucleu are o viata scurta si nu se divide. C. S. 4. 2 - CD. 3. Prezentarea semnificatiei organizarii nucleosomale a fibrei de cromatina Cromonemata reprezinta substratul material al cromozomilor sau forma sub care apar cromozomii interfazici. Cromozomii sunt unitati genetice permanente care isi conserva individualitatea, proprietatile structural - functionale si se transmit prin autoreplicare de-a lungul generatiilor celulare. Fiecarei specii ii este caracteristic un anumit numar de cromozomi de forma si structura bine definite. Celulele somatice poseda un set dublu de cromozomi si se numesc diploide (starea diploida se realizeaza in urma procesului de fecundatie). Celulele reproducatoare poseda numai un singur set de cromozomi si se numesc haploide. La multe specii de organisme exista doua tipuri functionale de cromozomi: autozomii si heterozomi.

C. S. 4. 1 - C. D. 4 Stabilirea etapelor ciclului celular si identificarea proceselor interfazice implicate in pregatirea diviziunii. Viata unei celule este un lant de evenimente care se repeta. Ansamblul lor formeza ciclul celular.

Un ciclu celular este initiat de formarea unei noi celule si se incheie cu diviziunea acesteia. Durata ciclului celular difera de la un tip de celula la altul. Diviziunea propriu-zisa este un episod scurt din ciclul celular finalizata cu formarea a doua celule. Procesele implicate in pregatirea diviziunii celulare au loc in interfaza.

C. S. 3. 1 - CD. 5. Reducerea la o schema a ciclului celular - perioada S (de sinteza) - replicarea cromozomilor care devin bicromatidici. - perioada G2 (premitotica) ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Etapele Diviziunii Mitotice
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
893 cuvinte
Nr caractere:
5 946 caractere
Marime:
272.13KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Tag-uri:
diviziune, bulbi
Predat:
la liceu
Sus!