Efect de seră, ploi acide, încălzire globală

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Efectul de seră este un fenomen natural prin care unele gaze atmosferice, cum ar fi dioxidul de carbon (CO2), metanul (CH4) și vapori de apă, absorb căldura de la Soare și o rețin în atmosferă. Aceste gaze creează o "pătură" de izolare în jurul Pământului, care ajută la menținerea unei temperaturi medii globale de aproximativ 15 grade Celsius. Fără această pătură de izolare, temperatura medie globală ar fi în jur de -18 grade Celsius, ceea ce ar face viața imposibilă pentru majoritatea formelor de viață.

Cu toate acestea, oamenii au contribuit la creșterea concentrației de gaze cu efect de seră în atmosferă prin arderea combustibililor fosili și prin alte activități industriale. Această creștere a concentrării de gaze cu efect de seră duce la o creștere a temperaturii globale, ceea ce poate avea consecințe negative semnificative asupra mediului și asupra vieții pe Pământ. De exemplu, se preconizează această creștere a temperaturii globale va duce la schimbări semnificative ale modelelor meteorologice, nivelurilor oceanice și biodiversității.

Actualmente, cantitatea bioxidului de carbon este egal cu 0,03 %. Dacă se presupune că această cantitate va fi dublată, în această situație temperatura globului pământesc poate să se schimbe cu 1,3 °C - 3 °C. Această majorare a temperaturii poate provoca topirea ghețarilor, astfel că nivelul oceanelor poate crește până la 6 m.

Ploile acide sunt un alt efect negativ al activității umane asupra mediului. Acestea sunt rezultatul emisiilor de gaze, precum dioxidul de sulf (SO2) și oxidul de azot (NOx), care reacționează cu apa din atmosferă pentru a produce acizi. Acești acizi cad pe sol și pe apă, provocând daune ecosistemelor și clădirilor. Ploile acide pot avea, de asemenea, un impact negativ asupra sănătății umane, provocând probleme respiratorii și iritații ale pielii.

Ploaia acidă poate fi definită ca o precipitație cu un pH mai mic sau egal cu 5,2, produsă de emisia de dioxid de sulf și oxizi de azot, în condițiile în care apa de ploaie are un pH de 5,6.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Efect de sera, ploi acide, incalzire globala.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
698 cuvinte
Nr caractere:
3 561 caractere
Marime:
141.14KB (arhivat)
Publicat de:
Paula Bl
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Predat:
la gimnaziu
Sus!