Despre animale și păsări din toată lumea

Previzualizare referat:

Extras din referat:

CAINELE - Are mirosul si auzul foarte dezvoltate, este un bun alergator si inotator. Datorita contactului cu omul, da dovada de insusiri ce nu pot fi intalnite la alt animal. Sunt mai multe rase de caini care, toate aduc foloase omului, ajutandu-l, de pilda, la vanatoare, la cautarea si salvarea accidentatilor din munti, pazirea turmelor, etc.

VACA Este un ierbivor rumegator. A fost domesticita inca din epoca preistorica. Se hraneste cu iarba, fan, sfecla tocata, etc.

Aduce numeroase foloase omului: carnea, laptele pentru alimentatie, coarnele si pielea pentru industrie.

Prin incrucisari si selectii s-au creat mai multe rase.

OAIA Este un ierbivor rumegator, crescuta pentru carnea, laptele si blana sa.

Sunt mai multe rase de oi, unele cu lana mai fina: rasa merinos, caracul, turcana, tigaie, etc.

PORCUL DOMESTIC Provine din speciile salbatice. Este foarte lacom si nu este pretentios la mancare. Cresterea porcilor se facea inca din timpuri stravechi. Astazi are un caracter industrial si este foarte rentabila, carnea si grasimea se utilizeaza pentru alimentatie, iar restul se valorifica in industrie.

LUPUL Este raspandit atat in padurile de la munte, cat si in cele de la ses. Are auzul, vazul si mirosul foarte dezvoltate. Vanator nesatios si siret, ataca animalele din padure si cele de langa casa. Este vanat datorita pagubelor pe care le aduce.

CAPRIOARA Traieste aproape in toate padurile din tara, chiar si prin culturile de cereale. Are un mers gratios si este o buna alergatoare pe distante scurte, fiind si o buna inotatoare. Se hraneste cu plante fragede, frunze si mladite tinere.

URSUL Este cel mai puternic rapitor din padurile noastre, este de o agilitate si viteza uimitoare. Se catara cu usurinta in copaci si este un bun inotator. Se hraneste cu hoituri, animale si vite de casa pe care le omoara, dar si cu zmeura, miere de albine, rozatoare. Iarna dormiteaza in barlog. VULPEA Poate fi intalnita in toate regiunile tarii. Are simturile foarte agere. Se hraneste cu animale mici pe care le vaneaza cu multa siretenie, ataca si cotetele de pasari, dar cand e infometata se multumeste numai cu rozatoare sau carabusi. Este vanata atat pentru blana cat si pentru pagubele pe care le aduce.

*traiesc in jungla GIRAFA Traieste in Africa, in carduri mici. Datorita gatului foarte lung, poate manca din crengile cele mai inalte ale arborilor. Cand trebuie sa bea, n-o poate face decat indepartand picioarele din fata foarte mult.

TIGRUL Traieste in Asia. Este unul dintre cele mai feroce carnivore, de o putere deosebita. Pandeste prada si se napusteste asupra ei infigandu-si ghearele cu multa forta. Ataca si omul, vanarea lui este foarte periculoasa.

LEUL Stapanul pustiului, traieste in stepele din Africa si Asia. Porneste la vanat numai noaptea, infricosand animalele cu urletul lui.

Prada, constand din antilope, gazele, zebre, etc., intai o sfasie cu ghearele-i taioase, apoi o transporta pana la adapostul ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Despre animale si pasari din toata lumea.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 554 cuvinte
Nr caractere:
6 549 caractere
Marime:
11.68KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Tag-uri:
pasari, animale
Predat:
la liceu
Sus!